Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda ia în calcul un nou lockdown înainte de sărbători
WhatsApp
Autoritățile din Olanda vor un nou lockdown pentru a preîntâmpina un nou val de infectări cu noua variantă a coronavirusului, Omicron.  

Prim-ministrul olandez Mark Rutte, împreună cu ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, ar putea anunţa noi măsuri care să combată răspândirea coronavirusului în Ţările de Jos, scrie Mediafax. Noile măsuri ar putea intra în vigoare imediat după conferinţa de presă a celor doi.

Motivul este acela că autorităţile nu vor să rişte ca olandezii să dea buzna la restaurante, pentru „o ultimă masă în oraş”.

Celula de criză din Olanda a sfătuit Cabinetul prim-ministrului să implementeze un nou lockdown cât mai curând posibil pentru a preveni un nou val de infecţii cauzat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit NL.

De asemenea, restricțiile vin în contextul în care varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă.

Spitalele din țară sunt deja la limită de mai multe săptămâni, iar operaţiile altor pacienţi sunt amânate din cauza lipsei de medici şi locuri în saloane, scrie Mediafax.

 

Olanda închide școlile, din cauza variantei Omicron. Noi restricții de sărbători

 

Totodată, premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat închiderea şcolilor primare, începând de săptămâna viitoare şi prelungirea actualelor restricţii sanitare până la 14 ianuarie din cauza noii variante Omicron.

Potrivit noilor măsuri anunțate, școlile se vor închide din data de 20 decembrie, cu o săptămână înainte de începerea sărbătorilor de Crăciun, scrie AFP, preluată de Agerpres. Decizia a fost luată deoarece copiii, în rândul cărora sunt cele mai multe cazuri de COVID -19, i-ar putea infecta pe membrii vârstnici ai familiei, a declarat premierul Rutte, în cadrul unei conferinţe de presă la Haga.

''În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză în contextul în care ne aflăm în prezent'', a adăugat el. ''Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron'', a continuat premierul olandez.

Guvernul prelungeşte, de asemenea, restricţiile sanitare actuale până la data de 14 ianuarie, între care închiderea magazinelor neesenţiale, a barurilor şi restaurantelor în fiecare zi, între orele 17:00 şi 05:00, scrie Agerpres.

 

Sărbători sub semnul restricțiilor

 

În Olanda, alte restricţii sunt în vigoare din 28 noiembrie, inclusiv închiderea restaurantelor, barurilor, magazinelor neesenţiale şi a altor locuri publice de la ora 17:00. până la ora 5 a.m., interzicerea accesului tuturor spectatorilor la evenimentele sportive şi recomandările de a lucra de acasă cât mai mult posibil au fost prelungite până pe 14 ianuarie.

Infecţiile în ţara de 17,5 milioane de locuitori au scăzut, de la niveluri record după introducerea carantinei pe timp de noapte, dar rămân relativ ridicate, în jur de 85 la 100.000 de locuitori. Numărul de pacienţi cu Covid-19 din spitale a rămas printre cele mai ridicate niveluri ale anului, iar spitalele din toată ţara au primit ordin să amâne cu săptămâni întregi toate procedurile medicale care nu sunt urgente, pentru a elibera paturi în unităţile de terapie intensivă.

Deoarece infecţiile rămân cele mai mari în rândul copiilor mici, experţii au recomandat guvernului să închidă şcolile cu o săptămână mai devreme.

Olanda a înregistrat aproape 2,9 milioane de infecţii cu coronavirus, cu 20.214 decese asociate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel