Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Copil român, forțat să cerșească după ce a fost adus de unchiul lui din Franța
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată după ce ar fi obligat un copil să cerșească în Amsterdam, Olanda. 
Olanda. Copil român, forțat să cerșească după ce a fost adus de unchiul lui din Franța

Tânăra româncă a fost condamnată la zece săptămâni de închisoare după ce ar fi forțat un băiat român minor să cerșească în centrul Amsterdamului în iunie 2018, împreună cu unchiul său.

Potrivit procurorilor, copilul român era într-o poziție vulnerabilă și dependentă. A fost dus din Franța în Olanda de unchiul său. Avea doar 15 ani și nu fusese niciodată în Olanda, nu cunoștea pe nimeni acolo și nu vorbea limba.

În stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere în principal pedeapsa aplicată în cazul unchiului. Pentru a reduce rolul femeii, instanța consideră adecvată o pedeapsă cu închisoarea de 10 săptămâni. 

 

Frați români, de 4 și 10 ani, forțați și ei să cerșească

 

Nu este singurul copil român care a fost forțat să cerșească. În luna noiembrie, autoritățile au descoperit doi frați, de 4 și 10 ani, din localitatea Măderat, județul Arad, care au fost agresați și trimiși la cerșit de mama lor, o femeie de 46 de ani.

Polițiștii orașului Pâncota s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 46 de ani din localitatea Măderat și-ar fi agresat cei doi copii de 4 și 10 ani și i-ar fi trimis la cerșit.

Polițiștii au sesizat Direcția pentru Protecția Copilului în vederea efectuării unei anchete sociale și dispunerea unor măsuri.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea tuturor măsurilor legale care se impun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel