Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ofiţer ucrainean: "Soldații ruși luptă ca proștii. Cad mereu în aceleaşi capcane"
WhatsApp
Un locotenent din armata ucraineană a declarat, într-un interviu pentru publicația americană CBS News, că soldaţii ruşi luptă "ca proștii", în contextul în care, după 5 săptămâni de război, invadatorii nu numai că nu şi-au atins obiectivele, ci pierd din puţinul teren câştigat până acum.
Soldații ucraineni se confruntă cu un nou adversar: tranșeele noroioase

Un locotenent al armatei ucrainene susține că soldații ruși luptă "ca proștii", că n-au nicio strategie și pică mereu în aceleași capcane.

"Rușii luptă ca proștii. Nu au strategie sau tactică. Ei cad mereu în aceleași capcane și comandanții lor îi împing să avanseze”, a declarat locotenentul Tatiana Ciornovol, într-un interviu pentru CBS News, scrie Business Insider.

Într-un alt interviu pentru CBS News, Andriy Rogalski, soldat ucrainean voluntar, a vorbit despre atacurile forțelor rusești asupra orașelor ucrainene: "E iadul pur și simplu ce au făcut”.

De altfel, apar tot mai multe relatări despre militarii ruși care sunt cu moralul la pământ, prost instruiți, fără mâncare și fără coordonare. Iar unii nici nu mai respectă ordinele.

Rusia a declarat că reduce atacurile în zona Kievului, dar vestul se arată sceptic

 

Ministerul rus al Apărării a declarat la începutul acestei săptămâni că Rusia va reduce atacurile în partea de nord a Ucrainei, deoarece intenționează să își retragă forțele din jurul Kievului și să se reorienteze spre regiunea Donbas, în estul țării. 

SUA și Ucraina și-au exprimat scepticismul cu privire la afirmația Rusiei - care vine pe fondul negocierilor de pace în curs de desfășurare - și au declarat că mișcarea trupelor a fost probabil o redistribuire mai degrabă decât o retragere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel