Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OFICIAL! Boris Johnson a anunţat că demisionează din funcția de prim-ministru și de lider al Partidului Conservator
WhatsApp
Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor Partidului Conservator, relatează Reuters.
Boris Johnson

„Este clară acum voinţa parlamentarilor din Partidul Conservator că trebuie să existe un nou lider al partidului şi prin urmare un nou prim-ministru, şi am căzut de acord cu Sir Graham Brady, preşedintele grupului parlamentar, ca procesul alegerii unui nou lider să înceapă acum, iar calendarul să fie anunţat săptămâna viitoare. Şi astăzi am numit un cabinet pentru a servi, ca şi mine, până la instalarea unui nou lider”, a spus Johnson în cadrul unei conferinţe de presă din faţa Downing Street 10.

El a ţinut să le mulţumească milioanelor de persoane care au votat pentru Partidul Conservator în 2019 pentru „mandatul incredibil, cea mai mare majoritate conservatoare din 1987 şi cel mai mare număr de voturi din 1979”.

„Şi motivul pentru care am luptat atât de tare în ultimele zile pentru a continua să exercit acest mandat nu a fost doar pentru că am vrut asta, ci pentru că am simţit că este slujba, datoria, obligaţia mea de a continua ceea ce am promis în 2019”, a mai spus Boris Johnson.

El a subliniat că este „mens de mândru” de realizările guvernului „de la realizarea Brexit-ului şi până la stabilirea relaţiilor cu continentul pentru o jumătate de secol”. De asemenea, Johnson a amintit printre realizări trecerea ţării prin pandemie şi cea mai rapidă campanie de vaccinare din Europa, precum şi „conducerea Occidentului în rezistenţa la agresiunea lui Putin în Ucraina”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel