Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O strălucire stranie pe cer derutează un oraș australian și scoate la iveală o fermă de canabis
WhatsApp
Când o strălucire roz a luminat miercuri seară cerul deasupra unui oraș australian, localnica Tammy Szumowski s-a întrebat dacă nu cumva a sosit apocalipsa.
O strălucire stranie pe cer derutează un oraș australian și scoate la iveală o fermă de canabis / Foto: Captură video youtube

"Eram doar o mamă calmă și rece, spunându-le copiilor: "Nu aveți de ce să vă faceți griji"", a declarat localnica Tammy Szumowski.

"Dar în mintea mea mă întrebam: "Ce naiba e asta?"".

S-a dovedit a fi o lumină emanată de la o fermă de canabis aflată în afara orașului Mildura, în nordul statului Victoria.

Dar, la fel ca alți localnici uimiți, mintea lui Szumowski s-a dus inițial în altă parte - era vorba de o invazie extraterestră? Un asteroid?

"Mama vorbea la telefon, iar tata spunea pe fundal: "Mai bine m-aș grăbi să-mi mănânc ceaiul, pentru că se termină lumea". Și mama zice: "Ce rost are să-ți mănânci ceaiul dacă lumea se sfârșește?"

 

O strălucire stranie pe cer derutează un oraș australian și scoate la iveală o fermă de canabis

 

Un alt localnic, Nikea Champion, a crezut mai întâi că este o Lună roșie foarte strălucitoare - înainte de a-și da seama că lumina provenea de la sol.

"Toate aceste scenarii de sfârșit de lume îmi treceau prin cap", a declarat ea pentru BBC.

"Aveam un mare moment de genul Stranger Things - mă întrebam: Vecna? Tu ești?", a spus ea, făcând referire la un personaj negativ din serialul TV.

Ambele femei - spre amuzamentul lor - s-au înșelat cu desăvârșire.

 

Fermă secretă expusă

 

Canabisul medicinal a fost legalizat în Australia în 2016, dar consumul recreațional al drogului este interzis.

De atunci, aproximativ 260.000 de rețete au fost aprobate de autoritățile de reglementare australiene pentru o varietate de boli.

Cel mai frecvent motiv pentru aceste prescripții a fost durerea cronică, urmată de anxietate și tulburări de somn, potrivit datelor Departamentului australian de Sănătate.

Numărul de rețete aprobate s-a dublat din 2019, majoritatea cererilor provenind din statul Queensland. Dar acuzațiile pentru posesie rămân ridicate, cu 71.151 de persoane urmărite penal pentru infracțiuni legate de marijuana în 2018-19.

Există puține facilități de cultivare, iar locațiile lor sunt strict secrete din motive de securitate - dar pisica a ieșit din sac pentru această fermă.

 

Luminile cu tentă roșiatică sunt folosite pentru a ajuta cultura să crească

 

De obicei, jaluzelele de tip blackout coboară la lăsarea întunericului.

Miercuri, acestea nu au funcționat, a dezvăluit un purtător de cuvânt al producătorului Cann Group.

Și pentru că a fost o noapte înnorată, luminile au creat un "apus de soare pe steroizi" care putea fi observat la aproape o oră de la instalație.

"Am râs cu poftă... ar fi putut fi ceva mult mai tare, dar erau doar lumini de cultivare a marijuanei medicale, practic", a spus doamna Champion.

Szumowski a spus că și ei "au râs bine".

În ciuda panicii inițiale, ea a fost impresionată de frumusețea spectacolului de lumini: "Recunosc că a fost grozav - ar trebui să-l facă mai des".

De la începutul mileniului, a existat o creștere constantă a numărului de țări care legalizează consumul de marijuana într-o anumită formă.

În SUA, aproximativ 38 de state au legalizat utilizarea marijuanei medicale, iar aproximativ 48 de milioane de persoane au folosit acest drog în SUA în 2019, potrivit Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor.

Medicamentul este disponibil, de asemenea, pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale într-o serie de țări din UE, inclusiv în Franța, Belgia și Irlanda, precum și în Noua Zeelandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel