Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă s-a făcut cu o cabană de vânătoare și peste două milioane de euro de pe urma unui bătrân bolnav din Italia
WhatsApp
O româncă în vârstă de 47 de ani este acuzată de dispariția a aproximativ 2 milioane de euro din averea unui bătrân om de afaceri, care suferea de severe probleme cognitive. Fostele ajutoare casnice sunt acum aduse în fața justiției.
O româncă s-a făcut cu o cabană de vânătoare și peste două milioane de euro de pe urma unui bătrân bolnav din Italia / Foto: Unsplash

Faptele ar fi avut loc între anii 2013 și 2020 în orașul Tradate, o comună din provincia Varese, Italia, însă descoperirea anomaliilor financiare a fost făcută abia după ce rudele bărbatului, care suferă de tulburări cognitive severe, au observat tranzacții suspecte în conturile sale bancare. Investigările ulterioare au condus autoritățile spre femeia de naționalitate română care avea în grijă acest om de afaceri, născut în 1936.

În fața instanței, menajera neagă acuzațiile care i se aduc și respinge reconstituirea făcută de procuratură. Argumentul apărării ei este că bărbatul era conștient de banii și cadourile pe care le-a oferit și că, într-adevăr, s-a aflat la curent cu aceste tranzacții, conform presei străine.

 

Românca ar fi primit cadou chiar și o cabană de vânătoare

 

Cu toate acestea, în ciuda încercărilor de apărare, bărbatul a decedat în 2021, înainte ca el însuși să poată clarifica natura relației sale cu menajera acuzată. Descoperirile ulterioare au arătat că femeia era beneficiarul unei polițe de asigurare de viață în valoare de 500.000 de euro și că a primit și alte beneficii, cum ar fi o cabană de vânătoare în România.

Martorii aduși în instanță, printre care și fosta soție a bărbatului, au adus informații valoroase pentru reconstituirea cazului. Acestea includ descoperirea unei liste de mișcări financiare legate de contul bărbatului în posesia menajerei și mărturii directe ale omului de afaceri care indica faptul că aceasta îi cerea constant bani.

Un aspect crucial al cazului este starea de sănătate a bărbatului. Potrivit unui psihiatru implicat în caz, acesta avea deficite cognitive severe și confunda sumele de bani, crezând că o farfurie costă 17.000 de euro și că umplerea mașinii sale cu combustibil necesită 2.000 de euro. Aceste vulnerabilități au făcut ca bărbatul să se atașeze de menajera sa și să o considere indispensabilă, deschizând astfel ușa pentru exploatare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel