Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Italia a furat un ceas în valoare de 10.000 de euro folosind tehnica îmbrățișării
WhatsApp
O româncă din Italia a furat ceasul unui bătrân în vârstă de 80 de ani folosind tehnica îmbrățișării. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

O româncă în vârstă de 20 de ani din Liguria este cercetată pentru furtul unui ceas în valoare de 10.000 de euro. 

Potrivit anchetatorilor, femeia a abordat un bărbat în vârstă de 86 de ani în Milano, folosindu-se de o îmbrățișare aparent inocentă. În timp ce îmbrățișa victima, femeia de 20 de ani a reușit să îi sustragă de la încheietura mâinii un ceas Rolex în valoare de 10.000 de euro.

Tehnica îmbrățișării este o metodă subtilă de furt utilizată de infractori pentru a sustrage bunuri prețioase de la victimele lor. Aceasta implică apropierea delicată a făptuitorilor de victime sub pretextul unei îmbrățișări sau a unui contact fizic aparent inofensiv, cu scopul de a le distrage atenția și a le fura obiectele valoroase, în acest caz, colierul de aur.

Carabinierii stației Santa Margherita Ligure au finalizat investigația, identificând-o pe tânără drept autoarea acestui furt. Această tehnică de furt a devenit din ce în ce mai frecventă, iar autoritățile sunt îngrijorate de creșterea acestui tip de infracțiuni, scrie MilanoToday. 

Nu este primul caz. Două românce au fost arestate după ce au sustras un lănțișor de aur în valoare de 800 euro, folosind aceeași tehnică 

 

Într-un caz asemănător relatat cu câteva luni în urmă, două românce au furat un lănțișor de aur de la un bătrân folosind aceeași tehnică. 

Carabinierii de la stația din Ostra, Italia, au reușit să prindă și să aresteze două infractoare de origine română în vârstă de 25 de ani pentru infracțiunea de furt după ce acestea au folosit o tehnică de hoție cunoscută sub numele de "tehnica îmbrățișării". 

Citește și: Polițiștii spanioli au arestat o femeie expertă în furturi prin tehnica „îmbrățișării”. Românca a schimbat trei identități pentru a i se pierde urma

Incidentul a fost semnalat autorităților după ce bătrânul a devenit conștient de dispariția colierului său prețios. Carabinierii au intervenit prompt și au demarat o anchetă amănunțită pentru a identifica și captura autorii acestui furt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel