Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Belgia a deschis o cafenea în memoria bunicului său. Numele este inspirat de o amintire dragă din copilărie
WhatsApp
O tânără româncă din Belgia a deschis o cafenea în Gent, numită după o amintire dragă din copilărie petrecută alături de bunicul său
Foto: Zamfira / Sursă: nieuwsblad.be

Zamfira Husanu, în vârstă de 21 de ani, a deschis recent o cafenea în Donkersteeg, Gent. Numită "Meadow" (n.r pajiște) , locația servește nu doar cafea, ci și cocktailuri, clătite, platouri de aperitive și prăjituri de casă. Acest proiect este un omagiu adus bunicului său, cu care a avut o legătură deosebită.

”Vara mergeam cu bunicul meu să culegem fructe”

 

Tânăra antreprenoare și-a realizat visul cu ajutorul părinților, transformând o clădire abandonată într-un spațiu confortabil și primitor, cu trei etaje. "Antreprenoriatul este în sângele meu", afirmă Zamfira cu mândrie. Provenind dintr-o familie de antreprenori - părinții săi dețin benzinării, o pizzerie mare, un club și o companie de curățenie - ea a fost inspirată să urmeze aceeași cale.

Zamfira s-a născut în România, într-o zonă montană, dar s-a mutat la vârsta de 12 ani împreună cu familia în Belgia, mai întâi la Ostende și apoi la De Pinte, în căutarea unui viitor mai bun. După ce a încercat studii de afaceri la Gent, a decis să-și deschidă propria afacere, scrie Niewsblad. 

Citește și: O româncă din Germania își propune să transforme falimentul în reușită. Povestea restaurantului românesc ”Doinitza”

Meadow nu este doar un bar de cafea, ci și un loc unde clienții pot savura diverse băuturi și preparate culinare. Meniul include limonade de casă, sucuri proaspete, smoothie-uri, cocktailuri, mocktailuri, vin, bere, clătite, sandvișuri, croque monsieurs, platouri de aperitive, înghețată și prăjituri de casă. "Vreau să profit de locația bună", spune Zamfira. "Atât locuitorii din Gent, cât și turiștii trec pe aici și le este foame."

Vezi și: Micii românești au ajuns tocmai în Peru. Două românce stabilite aici au o afacere numită "Manos Rumanas"

Numele cafenelei, Meadow, este o referire la copilăria petrecută alături de bunicul ei. "Locuiam în case alăturate și lângă noi era o pajiște mare cu multe flori și copaci. Vara mergeam mereu acolo cu bunicul meu să culegem fructe. Am avut o relație foarte bună cu el și a murit acum patru ani. Cafeneaua este un omagiu adus lui și pajiștii cu flori unde mergeam mereu împreună", a explicat Zamfira

O altă româncă din diaspora care și-a deschis o afacere este Mara Cioineag, o tânără de 27 de ani care a reușit să cucerească inimile locuitorilor din York, Nordul Angliei, cu patiseria ei, Sweet Dreams Bakery.

La nici trei luni de la deschidere, această patiserie a devenit un loc de referință pentru iubitorii de dulciuri din zonă, atrăgând atenția publicațiilor locale pentru calitatea și diversitatea produselor oferite.

Pasiunea Marei pentru dulciuri a început încă din copilărie, când obișnuia să o privească pe bunica ei pregătind brioșe, cornulețe și prăjituri.

"M-am îndrăgostit iremediabil de dulciuri în copilărie, în timp ce o admiram pe bunica mea cum face brioșe, cornulețe și prăjituri", povestește Mara. Citește toată știrea AICI

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel