Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din America, supranumită „cea mai frumoasă jucătoare de șah”: Andrea a început să joace la doar 6 ani și a cucerit numeroase medalii
WhatsApp
Andrea Botez, în vârstă de 20 de ani, este considerată de britanici „cea mai frumoasă jucătoare de șah”
O româncă din America, supranumită „cea mai frumoasă jucătoare de șah”: Andrea a început să joace la doar 6 ani și a cucerit numeroase medalii

Superba Andrea Botez este o jucătoare de șah născută în Canada, la Vancouver, și are părinți români. Cel mai recent, ea a concurat împotriva jucătoarei de șah ruso-israeliană Dina Belenkaya în Campionatele Mogul Chessboxing.

4. -imagine fara descriere- (o-romanca-din-america--supranumita-cea-mai-frumoasa-jucatoare-de-sah-andrea-a-inceput-sa-joace-la-doar-6-ani-si-a-cucerit-numeroase-medalii-2.jpg)

Românca a început să joace șah la doar șase ani, fiind pe urmele surorii ei, Alexandra, care era o jucătoare pasionată. Până în anul 2015, la doar 13 ani, a cucerit competițiile Women British Columbia și Susan Polgar National Open.

Viața bate filmul! Doi români din Canada au aflat după 50 de ani că sunt frați gemeni: Stăteau la o distanță mică unul de celălalt, iar fiii lor se numesc Victor

 

Andreea, rol de DJ și antrenamente de box

 

Puțin peste un milion de urmăritori se abonează la canalul ei, în timp ce videoclipurile ei au avut 19 milioane de vizualizări. Pe Instagram, peste 500.000 de fani îi urmăresc stilul ei de viață luxos.

5. -imagine fara descriere- (o-romanca-din-america--supranumita-cea-mai-frumoasa-jucatoare-de-sah-andrea-a-inceput-sa-joace-la-doar-6-ani-si-a-cucerit-numeroase-medalii-5.jpg)

Și-a dorit să adauge cât mai multe experiențe, Andrea s-a apucat și de mixat muzică. Într-o postare pe Instagram din ianuarie, ea a distribuit o fotografie din spatele mixerului de DJ. „Am mixat muzică cu Justin Kan - cea mai bună noapte de până acum”.

2. -imagine fara descriere- (o-romanca-din-america--supranumita-cea-mai-frumoasa-jucatoare-de-sah-andrea-a-inceput-sa-joace-la-doar-6-ani-si-a-cucerit-numeroase-medalii-3.jpg)

În ultimele luni, ea a combinat prima sa dragoste șahul cu un nou hobby - boxul.

3. -imagine fara descriere- (o-romanca-din-america--supranumita-cea-mai-frumoasa-jucatoare-de-sah-andrea-a-inceput-sa-joace-la-doar-6-ani-si-a-cucerit-numeroase-medalii-4.jpg)

O româncă de 19 ani a făcut legea într-un sport dominat de bărbați. „Baby Face Killer” este nick-name-ul cu care s-a ales Natalia Iocsak

Andrea Botez este un streamer de succes pe platforma Twitch, unde are aproximativ un milion de urmăritori.

Tânăra este născută în Canada și are părinți români, care au decis să emigreze în America de Nord înainte de Revoluție. Andrea Botez locuiește acum în Statele Unite ale Americii, alături de părinți și de sora sa, Alexandra.

6. -imagine fara descriere- (o-romanca-din-america--supranumita-cea-mai-frumoasa-jucatoare-de-sah-andrea-a-inceput-sa-joace-la-doar-6-ani-si-a-cucerit-numeroase-medalii-6.jpg)

Loredana Toma, sportiva care aduce României două medalii de aur, de la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel