Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O șoferiță româncă de TIR de 28 de ani, vedetă în presa din Marea Britanie: "Bunicul este sursa mea de inspirație"
WhatsApp
Loredana Zainea, o tânără româncă în vârstă de 28 de ani, este un exemplu remarcabil de ambiție și determinare într-un domeniu preponderent masculin. În calitate de șoferiță pe tir în Marea Britanie, Loredana aduce o schimbare semnificativă în percepția comună asupra rolului femeilor în industria transporturilor.

Românca a declarat că a fost inspirată de bunicul ei, care a fost și el șofer de camion în România. Astfel, Loredana a ales această carieră în urma unei pasiuni împărtășite încă din copilărie.

Petrecând mult timp alături de bunicul ei în cabina camionului, a dezvoltat o conexiune specială cu această profesie.

"Bunicul meu era șofer de camion în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei cu el și mă lua în călătorii, care nu erau prea departe. Eram atât de entuziasmată să plec cu el și să călătoresc cu camionul," a mărturisit Loredana pentru publicația britanică Daily Star.

 

Românca este șofer pe tir încă de la 23 de ani

 

Deși se confruntă zilnic cu prejudecăți și comentarii misogine în această industrie, Loredana nu își pierde determinarea. În cei cinci ani de când activează ca șoferiță de camion, ea a devenit conștientă de scepticismul colegilor săi bărbați în legătură cu abilitățile sale. Cu toate acestea, spune ea, atitudinile se schimbă odată ce colegii își dau seama de competența și profesionalismul ei în conducere.

"Sunt oameni care spun că nu voi putea parca bine camionul sau că nu cred că pot face treaba la fel de bine ca un bărbat. Dar când mă urc la volan și încep să conduc, văd ce pot face și își schimbă rapid părerea despre mine. Nu ar trebui să fiu nevoită să demonstrez pentru a nu fi judecată pentru munca mea", spune tânăra.

Locuind în prezent în localitatea britanică Daventry, Northamptonshire, Loredana reprezintă un exemplu viu al faptului că femeile pot excela în domenii considerate tradițional masculine. Pasionată de ceea ce face, ea subliniază importanța de a elimina prejudecățile de gen și de a oferi femeilor șansa de a-și urma vocațiile indiferent de stereotipurile sociale.

Prin determinarea și pasiunea ei, Loredana Zainea deschide calea pentru femeile care aspiră să intre în cariere neconvenționale, subliniind că resursele și abilitățile nu au gen. Cu fiecare kilometru pe care îl parcurge pe drumurile britanice, aceasta dovedește că drumul spre egalitatea de gen poate fi, de asemenea, pavat cu cauciuc și motorină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel