Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă, de 96 de ani, și-a pierdut viața într-un incendiu, care i-a cuprins locuinţa, în Dolhasca
WhatsApp
O femeie de 96 de ani a decedat, luni, într-un incendiu izbucnit la locuinţa sa din oraşul Dolhasca, cauza fiind un scurtcircuit, a informat ISU Suceava.
O româncă, de 96 de ani, și-a pierdut viața într-un incendiu, care i-a cuprins locuinţa, în Dolhasca

Luni dimineaţă, în jurul orei 7,00, pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca şi cei ai Detaşamentului Fălticeni, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dolhasca, au intervenit - cu trei autospeciale de stingere cu apă şi o ambulanţă SMURD B2 - la un incendiu izbucnit la o locuinţă din Dolhasca.

Pompierii militari au pătruns în interiorul construcţiei, unde au identificat corpul ars al unei femei în vârstă de 96 de ani.

Aceştia lucrează pentru lichidarea focarelor ascunse şi pentru îndepărtarea şi dezafectarea elementelor de construcţie afectate de foc.  În incendiu au ars casa de locuit şi o anexă pe o suprafaţă de circa 90 de metri pătraţi, cu bunurile din interiorul acestora.

Cauza cea mai probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

O altă femeie, în vârstă de 76 de ani, din satul Zoițani, comuna Adășeni, județul Botoșani, și-a pierdut viața, pe 11 ianuarie,  într-un incendiu care i-a mistuit locuința. 

 

Româncă, cu probleme locomotorii, arsă de vie în incendiul care i-a cuprins locuința

 

O femeie, în vârstă de 76 de ani, din satul Zoițani, comuna Adășeni, județul Botoșani, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința. 

Tragedia a avut loc pe 11 ianuarie, la prânz, iar alarma a fost dată de vecinii victimei. Oamenii au sunat, disperați,  la 112. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu două autospeciale cu apă și spumă, pompierii voluntari din comună, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Femeia locuia singură și avea probleme locomotorii. Când pompierii au ajuns la fața locului, locuința femeii ardea în totalitate. Trupul carbonizat al proprietarei a fost găsit în interior, sub tavanul prăbușit. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un jar căzut din sobă pe materiale combustibile, scrie realitateadorohoiana.ro.

 

Pompierii recomandă respectarea unor reguli

 

Pentru a preveni astfel de evenimente tragice, pompierii recomandă respectarea unor reguli.

- Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.
- Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.
- Nu lăsați ușa sobei deschisă.
- Nu supraîncălziți soba.
- Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.
- Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.
- Stingeți focul pe timpul nopții.
- Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel