Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă angajată ca badantă s-a dovedit a fi cel mai mare coșmar al unui bătrân. Femeia a fost condamnată la închisoare
WhatsApp
Gina D. J., o româncă în vârstă de 55 de ani, a fost condamnată la cinci ani și patru luni de închisoare pentru maltratarea unui bătrân de 75 de ani, pe care trebuia să-l îngrijească.
O româncă angajată ca badantă s-a dovedit a fi cel mai mare coșmar al unui bătrân. Femeia a fost condamnată la închisoare

Femeia care ar fi trebuit să fie un om de sprijin pentru un bătrân italian s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru el și familia acestuia. Gina D. J., angajată pentru a-l ajuta pe bărbat în viața de zi cu zi, a abuzat de poziția sa de încredere și a transformat lunile petrecute cu victima într-un calvar continuu.

În loc să-i ofere îngrijirea și sprijinul de care avea nevoie, românca a recurs la violență fizică și psihologică asupra bărbatului. În repetate rânduri, ea l-a insultat, l-a pălmuit și l-a umilit. Bătrânul, imobilizat la pat din cauza unei dizabilități, era complet neputincios în fața atacurilor femeii, devenind o victimă a ei.

 

Dezvăluirea abuzului

 

Familia bătrânului a început să suspecteze că ceva nu este în regulă după ce au observat semne de suferință psihică la tatăl lor și au auzit zvonuri de la vecini despre posibile abuzuri. În vara anului 2023, au decis să instaleze camere de supraveghere în locuința acestuia, sperând să elucideze misterul.

La început, nu au găsit dovezi clare. Deși bătrânul părea agitat, nu existau vânătăi sau alte urme vizibile de maltratare care să confirme bănuielile. Totuși, într-un moment de neatenție, românca a făcut greșeli fatale. Camerele de supraveghere au capturat momente de abuz clar, inclusiv un episod în care femeia l-a prins pe bătrân de cap și l-a trântit cu forța de balustrada patului.

Imaginile șocante au arătat, de asemenea, cum românca îl insulta pe bărbat înainte de mese, spunându-i: „Mă dezguști! Trebuie să stai nemișcat!” Aceste scene de cruzime i-au determinat pe membrii familiei să acționeze imediat.

 

Martorii și vecinii confirmă abuzurile

 

Odată cu descoperirea înregistrărilor, vecinii au devenit martori-cheie în procesul împotriva Ginei D. J.. Aceștia au relatat că de multe ori au auzit țipete și plânsete venind din casa bătrânului, dar nu au intervenit, deoarece părea a fi vorba doar de o situație tensionată. După ce au aflat de arestarea femeii, au recunoscut că regretă că nu au luat măsuri mai devreme.

Deși familia victimei nu s-a constituit parte civilă în proces, fiicele bătrânului au declarat că singurul lor scop a fost să pună capăt suferinței tatălui lor și să îl protejeze de alte abuzuri. Mărturiile și dovezile video au fost suficiente pentru a duce la o condamnare rapidă, prin procedură abreviată.

 

Condamnarea și arestul

 

După ce a fost arestată în februarie, Gina D. J. a petrecut lunile următoare în arest la domiciliu. La finalul procesului, instanța a decis să o condamne la cinci ani și patru luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate persoanei vulnerabile, o sentință considerată justă de către procurorul Edoardo De Santis, cel care a coordonat cazul.

Judecătorul Elvira Tamburelli a acceptat cererea de condamnare formulată de procuror. Acum, românca se află în spatele gratiilor, unde își va ispăși pedeapsa, conform presei străine. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel