Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă grupare anti-Kremlin vrea să răstoarne regimul Putin: „Rusia va fi liberă!”
WhatsApp
În orașul rusesc Belgorod a fost declarată stare de asediu, după ce mai multe drone au lovit, peste noapte, sediul serviciului rus de informații și clădirea Ministerului de Interne.

Incidentele vin după ce, luni, în timpul zilei, o unitate de voluntari ruși care luptă de partea Kievului a trecut granița în Rusia și a luat cu asalt mai multe localități aflate în imediata apropiere a frontierei, relatează Știrile PRO TV.

Sosirea trupelor pro-ucrainene a provocat panică în rândul localnicilor. Mulți s-au urcat în mașini și au plecat, alții au fost evacuați cu autobuzele de către autorități.

Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat că au fost trimise în zonă și trupe ale ministerului Apărării, pentru a-i captura pe așa-zișii sabotori.

 

Blindate occidentale, pe străzi din Rusia

 

Primele imagini ale așa-zisului raid ucrainean pe teritoriul Rusiei au apărut pe rețelele sociale. O coloană de blindate a fost observată în apropiere de orășelul Grayvoron, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina. Blindate de fabricație occidentale, cu însemne ucrainene, au fost văzute pe străzile câtorva localități rusești, unde s-au înregistrat focuri de armă și explozii.

Panica s-a răspândit rapid printre locuitorii satelor de la graniță. Rușii au trimis elicoptere în zonă, spre disperarea oamenilor care nu înțelegeau ce se întâmplă.

Într-un final, au apărut informații și din tabăra cealaltă. Raidul ar fi fost pus la cale de o unitate de voluntari ruși, care luptă de partea Kievului în conflictul din Ucraina și care ar fi trecut granița ca să provoace haos în Rusia.

În localitățile rusești de la graniță, așa-zisa invazie a provocat un șoc. O parte din populație s-a grăbit să evacueze zona, iar drumurile care duc spre Belgorod și, de acolo, în inima Rusiei au fost blocate de coloane uriașe de mașini. Alți oameni au încercat să intre în adăposturile antiaeriene de la subsolul blocurilor, fără să reușească însă.

 

Legiunea Rusia Liberă, în prim-plan

 

O altă grupare anti-Kremlin - Legiunea Rusia Liberă - a postat un mesaj către poporul rus, în care anunță că scopul său este răsturnarea regimului condus de Vladimir Putin.

„Suntem ruși ca și voi. Suntem oameni ca și voi. Vrem libertate pentru copiii noștri, vrem să trăiască în pace. Dar asta nu se poate întâmpla astăzi, în Rusia lui Putin, putredă din cauza corupției, a minciunilor, a cenzurii, a restricțiilor și a represiunilor. Scopul nostru final e (să ajungem) în Piața Roșie. Fiți curajoși și nu vă temeți, pentru că ne întoarcem acasă. Rusia va fi liberă!”, spune Legiunea rusă.

Până la urmă, a venit o reacție și de la oficialii ruși. În regiunea Belgorod a fost introdusă legea marțială, către satele ocupate au fost trimise blindate și elicoptere, iar guvernatorul regiunii a ieșit să declare că toate forțele regionale lucrează pentru a respinge atacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel