Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă echipă de pompieri români a ajuns în Grecia; intervin la un incendiu izbucnit în zona Penteli
WhatsApp
Cel de-al doilea contingent de pompieri români, care a ajuns în aceste zile în Grecia, intervine la prima misiune de localizare şi lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuinţe din zona Penteli, aflată în nord-estul Atenei.

Misiunile desfăşurate constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată. Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menţinut ridicate în ultimele zile, precum şi de intensificările puternice ale vântului, precizează marţi IGSU.

La data de 15 iulie, cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autorităţile elene prin activităţi de monitorizare şi stingere a incendiilor de pădure în zone din nordul Atenei.

 

O nouă echipă de pompieri români a ajuns în Grecia; intervin la un incendiu izbucnit în zona Penteli



Potrivit IGSU, la scurt timp după instalarea modulului, au fost planificate mai multe sesiuni de pregătire şi antrenamente, împreună cu omologii eleni, care să asigure gestionarea optimă a intervenţiilor din teren.

Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viaţa comunităţilor şi familiarizarea cu specificul zonei de intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură elen, cei 28 de militari români, cu 3 maşini de stingere, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Naţional Schinia, precizează sursa citată.

"La acest moment, colegii noştri intervin la prima misiune de localizare şi lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuinţe din zona Penteli, aflată în nord-estul Atenei", arată IGSU.

 

În perioada 1 iulie - 1 august 2022 Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure

 

În perioada 1 iulie - 1 august 2022, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program-pilot de prepoziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre, precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante.

Activarea şi operaţionalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare şi stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locaţiile stabilite de partenerii eleni.

Suplimentarea tehnicii şi a personalului de intervenţie va fi realizată în funcţie de dinamica situaţiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităţilor elene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Programul de asistenţă este finanţat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile elene, după incendiile devastatoare înregistrate anul trecut. Acesta se regăseşte în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei şi reuneşte echipaje operative de stingere din mai multe ţări europene, menţionează IGSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel