Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O frizerie din Italia a fost închisă după ce autoritățile au descoperit lame infecte și gandaci
WhatsApp
Carabinierii au închis o ”frizerie a groazei”, un ”barber shop” unde au găsit lame pătate de sânge și gandaci. 
Foto: fanpage.it

O frizerie neautorizată situată în centrul istoric al orașului Napoli a fost închisă recent de către Poliția Locală, în urma descoperirii unor condiții sanitare extrem de precare și a unei operațiuni de furt de energie electrică. Operațiunea a avut loc pe via Ranieri, o stradă laterală a Corso Umberto I, în apropiere de Piazza Garibaldi.

Frizeria, care funcționa sub denumirea de „Barber Shop”, era condusă de un tânăr de 19 ani, de origine tunisiană, fără autorizațiile necesare pentru desfășurarea activității. În urma inspecției efectuate de polițiști, au fost găsite condiții de igienă extrem de deficiente. Interiorul frizeriei era plin de mormane de lame de ras pătate de sânge și păr, cutii de vopsea și o mare cantitate de gândaci, ceea ce a ridicat grave probleme de sănătate publică, relatează fanpage. 

Pe lângă neregulile de igienă, autoritățile au descoperit și o conexiune ilegală la rețeaua de energie electrică. Agenții au observat o instalare neautorizată, care permitea ocolirea contorului de energie electrică, folosind un sistem rudimentar de conducte ascunse. Tehnicienii serviciului național de energie electrică au confirmat manipularea contorului și alimentarea ilegală a frizeriei.

În cadrul operațiunii, frizeria a fost sigilată, iar echipamentele de lucru, contorul manipulat și deșeurile acumulate au fost confiscate de autorități. Tânărul de 19 ani a fost arestat și va fi acuzat de gestionarea ilegală a deșeurilor și furt calificat. În prezent, ancheta continuă pentru a stabili valoarea totală a energiei electrice furate și a impozitelor evazionate. De asemenea, se investighează posibila evaziune fiscală asociată cu această activitate ilegală.

Recent, autoritățile italiene au sancționat și o patiserie din motive de igienă.

O patiserie din Corridonia a fost sancționată cu o amendă totală de 35.000 de euro, în urma unei inspecții amănunțite efectuate de Carabinierii NAS Ancona și NIL Macerata. Raidul, desfășurat ieri dimineață, a scos la iveală o serie de nereguli majore, atât în ceea ce privește legislația muncii, cât și standardele igienico-sanitare.

În timpul verificărilor, inspectorii au descoperit doi lucrători italieni angajați ilegal, fără a fi înregistrați la centrul de ocupare a forței de muncă. Această încălcare a legislației muncii a condus la aplicarea unei amenzi de 32.000 de euro pentru proprietarul patiseriei. Pe lângă această sancțiune, inspecția a relevat și alte deficiențe grave care au afectat siguranța și igiena locului de muncă.

Inspectorii au identificat și neimplementarea procedurilor HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) referitoare la congelarea semifabricatelor și măsurile de prevenire a infestării cu insecte. Nerespectarea acestor norme a generat o amendă administrativă de 2.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel