Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie, condamnată la 20 de ani de închisoare, pentru că și-a împușcat mortal violatorul
WhatsApp
O femeie va ajunge la închisoare după ce a împușcat mortal un bărbat care o bătuse și violase și care încerca să îi ucidă fratele.  
Brittany_Smith

Brittany Smith, în vârstă de 32 de ani, din Alabama, a fost atacată cu o violență ieșită din comun de Todd Smith, în ianuarie 2018. Bărbatul, care se drogase cu o combinație de Xanax, amfetamine și metamfetamină și consumase alcool pe lângă, a violat-o pe femeie, a mușcat-o, strangulat-o și bătut-o.

Fratele ei, Chris McCallie a aflat de atac, câteva ore mai târziu, şi l-a confruntat pe atacator, însă totul s-a transformat rapid într-o altercație fizică. Atacatorul a început să îl strângă de gât pe fratele victimei și să îi amenințe pe amândoi cu moartea. În acel moment, femeia a scos o armă de foc, i-a cerut atacatorului să se oprească după care l-a împușcat mortal.

 

Pusă sub acuzație pentru crimă în martie 2018

 

Brittany a fost pusă sub acuzație pentru crimă în martie 2018, iar încercările de a obține achitarea ei în virtutea dreptului la auto-apărare au eșuat.  Todd Smith fusese arestat de 80 de ori, cel puțin șase dintre aceste ocazii fiind pentru violență domestică. Vineri, femeia a pledat vinovată, cu o lună înainte ca procesul să înceapă, în contextul în care dacă ar fi fost condamnată ea ar fi putut primi o pedeapsă de închisoare pe viață. În acest fel, ea a primit o condamnare de 20 de ani, dar va merge la închisoare doar pentru 7 luni. Pentru alte 18 se va afla în arest la domiciliu după care va fi eliberată condiționat, a anunțat avocatul ei, relatează The Independent.

Cazul lui Brittany Smith a produs o dezbatere aprinsă asupra drepturilor femeilor în Alabama și a dezvăluit starea dezastruoasă a statului în ce privește sărăcia și abuzul de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel