Doina Bucătaru s-a stins din viață marți, 14 aprilie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Carle din Cuneo, același spital unde a luptat timp de săptămâni întregi pentru a salva bolnavii de COVID-19.
Românca a murit răpusă de coronavirus la 61 de ani și lasă în urmă o familie îndurerată, scrie publicația La Stampa.
Doina lucra de mai mulți ani la secția de Pneumologie a spitalului, fiind în linia întâi în războiul cu noul coronavirus. Pe 27 martie, femeia a dezvoltat primele simptome ale infectării cu COVID-19. A început să aibă probleme respiratorii, să tușească și a făcut febră.
Starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, astfel că Doina a fost internată chiar în spitalul în care lucra. Din nefericire, ieri, Doina Bucătaru a murit.
Originară din Șimleu Silvaniei, Doina a plecat în Italia în urmă cu mai bine de 36 de ani, după ce și-a cunoscut viitorul soț, Franco Vallati, atunci când italianul a venit în vacanță, în România. Cei doi s-au îndrăgostit și, după doi ani de relație, s-au căsătorit.
Femea devenise bunică în urmă cu doar 4 luni, după ce fiica ei, Tania, i-a dăruit o nepoțică, pe nume Tamika.
Moartea româncei a șocat întreaga comunitate din Monterosso Grana, pentru că toată lumea o cunoștea ca fiind o persoană iubitoare și caldă.
Trupul româncei va fi incinerat joi, în Magliano Alpi, în cadrul unei ceremonii private.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News