Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nunţile şi botezurile, verificate dacă respectă normele sanitare impuse. Prefectul din Bistița-Năsăud: „Nu se mai poate aşa”
WhatsApp
Toate nunţile şi botezurile ce vor fi organizate în perioada următoare vor fi controlate cu privire la respectarea normelor sanitare, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri noi de COVID-19, a declarat  prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, relatează Agerpres.
Nunţile şi botezurile, verificate dacă respectă normele sanitare impuse

Potrivit prefectului, cele nouă locuri de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, alocate pacienţilor cu COVID-19, sunt ocupate în totalitate, iar numărul zilnic de îmbolnăviri din prima săptămână a lunii septembrie a ajuns să fie de trei până la cinci ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Din păcate, am intrat într-o nouă spirală a îmbolnăvirilor odată cu luna septembrie, în judeţ. Nu are rost să ne mai ascundem după deget, suntem într-o situaţie mai mult decât îngrijorătoare cu escaladarea ratei îmbolnăvirilor. Se înregistrează din nou decese, avem câte două-trei decese în fiecare zi, iar cele nouă paturi pe ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt ocupate în totalitate. Sincer, nu credeam că o să ajungem aici, pentru că, de la începutul acestui an, aveam şi avem soluţia: vaccinarea. (…) E clar că la aceste cifre va trebui să intervenim cu măsuri restrictive. Asta înseamnă că nunţile și botezurile o să fie de acum controlate – DSP, Jandarmerie, ITM. Nu se mai poate aşa”, a spus Stelian Dolha.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, susţine că 87% dintre cazurile de COVID-19 din ultima lună s-au înregistrat la persoane nevaccinate, fiind înregistrat un singur deces al unei persoane vaccinate, care era în vârstă şi suferea de o boală autoimună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel