Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numele „măcelarului din Bucha”, responsabil de moartea civililor ucraineni, dezvăluit de hackerii de la Anonymous
WhatsApp
Hackerii Anonymous au publicat și imagini cu cel pe care îl numesc "măcelarul din Bucha". Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovich, de la unitatea militară 51460, comandantul brigăzii celei de-a 64-a brigăzi separate de puști motorizate (teritoriul Khabarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucha.  
Numele „măcelarului din Bucha”, responsabil de moartea civilor ucraineni, dezvăluit de hackerii de la Anonymous.

Pe pagina Twitter Anonymous Operations, hackerii de la Anonymous au postat un mesaj însoțit, de fotografia unui soldat rus, despre care spun că este măcelarul, responsabil de atrocitățile din regiunea Bucha, scrie UNN.

Zeci de cadavre ale civililor ucraineni au fost găsite pe străzile din oraș, după ce soldații ruși care capturaseră regiunea încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, s-au retras.

După eliberarea regiunii Bucha, regiunea Kiev, în spațiul public au început să apară numeroase fotografii care arată demonstrează atrocitățile invadatorilor ruși. În imagini se văd cadavrele unor civili ucraineni întinși pe străzile din Bucha. Unii au mâinile legate la spate și răni în cap provocate de împușcături.

Ministerul rus al Apărării a negat orice implicare în crimele brutale și torturarea locuitorilor din Bucha. Ei spun că cadavrele au fost aruncate recent pe străzi, după ce toate unitățile rusești au părăsit complet Bucha, în jurul datei de 30 martie. Aceste declarații au fost însă infirmate de imaginile din satelit surprinse în Bucha, care arată că persoanele decedate stau pe străzile din Bucha încă de la începutul lunii martie.

 

Masacrul de la Bucha: Rușii au împușcat, cu brutalitate, și o femeie însărcinată (primar)

 

Aproximativ 320 de civili ucraineni au fost  împușcați de soldații ruși în timpul ocupării orașului, a declarat primarul orașului Bucha, într-un interviu pentru BBC.

Anatoly Fedoruk, primarul regiunii Bucha, de lângă Kiev, a menționat că a asistat personal la execuțiile mai multor persoane de către forțele ruse. Imaginile din satelit contrazic afirmațiile rusești în legătură cu regizarea masacrului din oraș, după retragerea soldaților ruși: cadavrele stau pe străzi încă din 12 martie.

„Au fost trei mașini pline cu civili ucraineni, care încercau să iasă din Bucha spre Kiev, însă toți oamenii din automobile au fost împușcate cu brutalitate. Era o femeie însărcinată al cărei soț țipa cerând să nu o împuște, dar au împușcat-o cu brutalitate”, a menționat primarul regiunii.

Fedoruk a mai spus că forțele ruse „au vânat” și politicieni locali în timpul ocupației lor. El i-a cerut ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care a negat acuzațiile de crime de război comise de trupele Moscovei, „să vină în orașul Bucha și să vadă corpurile morților și să privească în ochi familiile, mamele, soții lor și copiii care au devenit orfani”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel