Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul sinuciderilor asistate, în creștere
WhatsApp

EXIT, organizația în care, în 2020, s-au înregistrat 1.282 de sinucideri asistate, a raportat o creștere 68 de persoane mai mult decât în 2019. Nu au fost raportate cazuri legate de COVID-19, însă pandemia a forțat EXIT să își reducă activitatea 2 luni.

EXIT Deutsche Schweiz, cea care acoperă regiunile elvețiene germane și italiene, a înregistrat o creștere de 51 de sinucideri asistate, cu un total de 913 în 2020. În aceeași perioadă, în Elveția francofonă, numărul persoanelor care au decis să-și pună capăt vieții a crescut la 369 de persoane, anunță swissinfo.ch.

Aproximativ o treime dintre persoanele care au apelat la EXIT sufereau de cancer, în timp ce altele au avut boli legate de vârstă, probleme cardiace sau dureri cronice. Vârsta medie a fost de 78,7 ani, iar numărul femeilor a fost mai mare (59%) decât cel al bărbaților. Legea elvețiană tolerează sinuciderea asistată atunci când pacienții acționează singuri și asistenții nu au niciun interes în moartea lor. Suicidul asistat este legal în Elveția încă din anii 1940.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel