Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul minorilor cu gânduri de sinucidere, în creștere
WhatsApp

Pro Juventute, organizație care sprijină copiii și tinerii din Elveția, a informat opinia publică că a primit, în 2021, cu 40% mai multe apeluri de la tineri cu gânduri sinucigașe. Aceștia sunt afectați din punct de vedere psihologic din cauza pandemiei, se arată în comunicat, preluat de swissinfo.ch.

Fundația non-profit a raportat că a primit aproximativ 700 de apeluri pe zi de la copii și adolescenți: șapte legate de intenții de sinucidere față de cinci în 2020 și față de patru între 2019. Asta înseamnă că 1% dintre apeluri se referă la tineri care s-au gândit să se sinucidă, în timp ce alții s-au rănit într-un fel. De asemenea, aproape jumătate dintre cei care apelează la Pro Juventute spun că au suferit hărțuire sexuală online.

Alte probleme pe care tinerii le fac cunoscute se referă referă la opțiunile de carieră, la stresul excesiv pe care-l resimt de când a început pandemia.

Fundația Pro Juventute oferă, în fiecare an, servicii la peste 300.000 de copii și tineri și aproape 140.000 de părinți din Elveția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel