Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Nu sunt un super-erou!” O mamă româncă a dat viață unei fetițe în casa ei din Spania: „De 20 de ani nu a mai născut nimeni acasă” - FOTO
WhatsApp
O româncă a născut, duminică, în casa ei din Selorio, provincia Asturia din Spania. Ea se odihnește deja acasă în compania soțului și a celor două fiice: „Totul a fost fenomenal!” 
„Nu sunt un super-erou!” O mamă româncă a dat viață unei fetițe în casa ei din Spania: „De 20 de ani nu a mai născut nimeni acasă” - FOTO

Când micuța Agatha Emina va fi mai mare, mama ei îi va putea spune că s-a născut acasă. O poveste pe care cu siguranță nimeni nu o va uita. Și este că, inițial, Diana s-a hotărât să nască acasă. Motivul? „Pentru confort”, spune soțul ei, Antonio. În afară de faptul că niciun loc nu este ca acasă, cuplul, de naționalitate română, mai are o fiică de 15 luni, Antonia Norica, care încă este alăptată și mama ei nu a vrut să fie despărțită de ea nici măcar pentru scurt timp. Cuplul de români au testat posibilitatea de a angaja o moașă privată care să asiste la naștere, dar „nu sunt multe oferte pe aici”.

„De asta te-am adus din România!” Coșmarul unei românce, exploatată în Spania: I s-a promis un loc de muncă la restaurant

 

„Nu am vrut o naștere de film”

 

Atunci, părinții români și-au schimbat planurile. „Nu am vrut o naștere de film”, mărturisește Diana, așa că la ultimul control la Spitalul Cabueñes, municipiul Gijón din Spania, a întrebat dacă poate să fie și fiica ei cea mare în spital când va naște, iar răspunsul a fost „da”. Așa că românca era deja absolut hotărâtă să nască în spital când povestea a luat o nouă întorsătură. Totul s-a întâmplat foarte repede și dorința micuței de a veni pe lume a prevalat asupra dorinței ei. Tatăl era la serviciu, în afacerea pe care o conduce, în timp ce mama era acasă cu „responsabilități materne”.

„O țineam pe Antonia în brațe când am început să am contracții, așa că l-am sunat pe soțul meu, care lucra, să vină acasă să pregătească totul”

Natalia a mers în Spania pentru o viață mai bună, dar și-a găsit sfârșitul în mâinile fostului iubit: L-a denunțat în urmă cu o lună, dar autoritățile l-au lăsat liber

 

Tatăl și surioara mai mare au tăiat împreună cordonul ombilical

 

Cu Antonia încă în poală, Diana a observat că micuța avea sânge în picioare. „Mi-a fost necunoscută situația pentru că nu mi s-a rupt apa și nici nu am expulzat dopul mucos (n.r. - ceea ce este obișnuit când colul uterin începe să se dilate). Așa că am sunat rapid la 112 și a venit echipa medicală, formată din doi asistenți și doi medici”. Când soțul ei a venit acasă, Agatha Emina s-a născut deja și se odihnea în brațele mamei sale.

2. -imagine fara descriere- (nu-sunt-un-super-erou-o-mama-romanca-a-dat-viata-unei-fetite-in-casa-ei-din-spania-de-20-de-ani-nu-a-mai-nascut-nimeni-acasa-2.jpg)

                                          FOTO: captură elcomercio.es

La 20 de minute după naștere, Antonia și Antonio au tăiat împreună cordonul ombilical al Agatei. Un moment cu totul special pe care familia îl prețuiește de parcă ar fi o comoară. Între timp, Diana se odihnea după o naștere care „a fost fenomenală”. „Fetița a ieșit din trei împingeri și suferința a fost ca cea de la prima naștere, poate puțin mai mult”, spune ea, încă foarte emoționată. O oră de suferință care, pentru ea, nu a fost nimic în comparație cu fericirea de a-și întâlni în sfârșit bebelușa.

„Nu sunt un super-erou, sunt doar o femeie care nu se teme de fenomenele naturii”, remarcă Diana, care amintește că „au trecut 20 de ani de când nu s-a născut niciun copil acasă în Selorio”, până duminică.

Spania. Mai mulți români au „jumulit” zeci de spanioli de ceasuri și bijuterii. Hoții au folosit o metodă cunoscută pentru a-și „mări veniturile”

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel