Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noutăți din Coreea de Sud despre starea lui Kim Jong-un. Ce se întâmplă cu liderul nord-coreean
WhatsApp
Starea de sănătate a liderului din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a fost un subiect amplu dezbătut zilele acestea, multe publicații internaționale oferind ipoteze legate de situația în care acesta se află după o operație pe cord.
Dictatorul Kim Jong-un interzice sinuciderea în Coreea de Nord, după ce numărul cazurilor a crescut foarte tare din cauza foametei

„Kim Jong-un este în viață și bine. El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte”, sunt cele mai noi informații despre Kim Jon-un, susținute de Moon Chung-in, cel mai important consilier de politică externă al președintelui sud-coreean Moon Jae-in.

Primele semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jon-un au apărut după ce acesta a ratat sărbătorirea zilei de naștere a bunicului său pe 15 aprilie.

 

Cronologia informațiilor despre liderul nord-coreean

 

CNN a raportat la începutul săptămânii că Statele Unite monitorizează informațiile conform cărora Kim este „în pericol grav după o intervenție chirurgicală", potrivit unui oficial american.

A urmat un raport al Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, care se concentrează pe Coreea de Nord, potrivit căruia Kim a suferit o intervenție chirurjicală pe cord din cauza „fumatului excesiv, obezității și a suprasolicitării". Acesta a adăugat că liderul este tratat acum într-o vilă din județul Hyangsan.

Sâmbătă seară, mai multe publicații de presă au anunțat că dictatorul din Coreea de Nord a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare.

Duminică, însă, ziarul de stat din Coreea de Nord transmitea „aprecierile” lui Kim Jong-un pentru muncitorii care au participat la construirea orașului Samjiyon.

Radioul de stat al Coreei de Nord nu a oferit nici un detaliu despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un, ba dimpotrivă, a sugerat că acesta și-ar desfășura activitatea ca de obicei.

„Tovarășul Kim Jong-un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcția orașului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru nici un moment, de încrederea și așteptările din partea partidului”, a anunțat radioul de stat de la Phenian, citat de agenția sud-coreeană de știri Yonhap.

 

Trenul lui Kim, într-o stațiune balneară

 

Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong-un a fost observat săptămâna aceasta în portul Wonsan, în care se află o staţiune balneară, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelitare, relatează Reuters, citat de Știrile PRO TV.

Potrivit programului „38 North” care supraveghează activităţile Coreei de Nord, acest tren a staţionat de la 21 la 23 aprilie într-o gară de la Wonsan rezervată lui Kim Jong-un şi membrilor familiei sale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel