Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua taxă pentru viza Schengen
WhatsApp

Deși Elveția nu este un stat membru al Uniunii Europene, aceasta face parte din spațiul Schengen, ceea ce impune adoptarea noilor proceduri privind acordarea unei vize. Elveția s-a adaptat la schimbările introduse de UE în privința cererilor de viză Schengen și crește prețul vizei pentru adulți și copii 6-12 ani. 

Începând cu 2 februarie 2020, costul unei vize pentru spațiul Schengen pentru a vizita Elveția va crește de la 65 la 92 de CHF, aceasta însemnând 80 de euro pentru adulți, în timp ce pentru copiii între 6-12 ani va fi crescut de la 5 la 40 de euro. 

Aceste modificări promit o obținere mai facilă și mai rapidă a vizei. Cererile de viză pot fi depuse cu șase luni înainte de călătorie, în locul celor trei luni actuale. De asemenea, va exista opțiunea de a completa aplicațiile în format electronic, anunță site-ul swissinfo.ch.

Vize de intrare multiple cu valabilitate mai lungă vor fi emise pe o perioadă de până la cinci ani, în locul limitării actuale de un an. Acest lucru va ușura sarcina administrativă pentru călătorii obișnuiți, a spus guvernul elvețian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel