Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi mărturii în cazul celor două românce ucise în Italia: Gabriela l-a denunțat de trei ori înainte de crimă pe soțul ei
WhatsApp
Două românce, mamă și fiică, au fost împușcate mortal de soțul femeii, un om de afaceri italian, în vila lor din Castelfranco, provincia Treviso, regiunea Veneto din Italia. Tragedia a fost descoperită luni dimineață, în mediul rural din jurul Cavazzona di Castelfranco Emilia. Acum presa din Italia dezvălui noi mărturii în cazul care a tulburat Peninsula.

Salvatore Montefusco a mărturisit că și-a ucis mai întâi fiica vitregă Renata Trandafir, în vârstă de 22 de ani, și apoi pe soția sa Gabriela Trandafir, în vârstă de 47 de ani, de origine română, împușcându-le de mai multe ori cu o pușcă cu țeavă scurtă în casa familiei din zona rurală Modena din Castelfranco Emilia.

În apărarea Gabrielei a sărit băiatul de 17 ani al cuplului. În timp ce Gabriela a căzut victimă, adolescentul a reușit să fugă din casă și a scapăt cu viață. „L-aș fi putut ucide și pe el. Nu știu ce m-a oprit”, avea să le spună, apoi anchetatorilor, tatăl lui, Salvatore.

Dublă crimă în Italia. Mamă româncă și fiica ei, împușcate de soțul italian. Gabriela și Renata au fost găsite moarte în vila lor

Fostul antreprenor în construcții după ce le-a împușcat pe cele două femei a părăsit locul dublei crime, mergând la un bar, cu cămașa încă pătată de sânge. Aici bărbatul a cerut să cheme carabinierii pentru a se preda și a așteptat ca patrulele să sosească în afara barului. Bărbatul de 69 de ani a fost arestat și, după ce a fost audiat de magistratul de serviciu și în prezența avocatului său în cazarma Castelfranco, a pledat vinovat. Montefusco a fost transferat la închisoare sub acuzația de omucidere dublă multiplă. Casa în care a avut loc crima înfiorătoare și arma crimei au fost puse sub sechestru.

 

Gabriela l-a denunțat pe soțul ei de trei ori înainte


Din păcate, acesta pare a fi epilogul unei tragedii anunțate, bărbatul fiind deja denunțat de soția sa de trei ori. Mai întâi pentru maltratare în familie și ulterior pentru fapte de persecuție, delapidare și furt. Solicitările de revocare de la Parchetul Modena au făcut ca plângerile prezentate de femeie să fie aproape inutile. Prima plângere pentru rele tratamente datează din iulie 2021, în august și o altă plângere în decembrie. În urma acesteia din urmă a sosit cererea de revocare formulată de Procuror, conform căreia conduita lui Montefusco s-a limitat la planul verbal.

În plus, magistrații au cerut și depunerea plângerii de urmărire. Gabriela și-a dat în judecată soțul, acuzându-l că a instalat un GPS pe mașina ei pentru a-i verifica mișcările. Bărbatul, la rândul său, a depus apoi o plângere împotriva Gabrielei și a fiicei sale Renata pentru rele tratamente și vătămare intenționată. Pe scurt, o bătălie juridică care ar fi trebuit să se încheie marți dimineața, 14 iunie 2022, în fața judecătorului de instrucție al Tribunalului din Modena.

 

„Nu le dădea niciun ban, soției și fiicei, dar le interzicea să lucreze”

 

Renata se temea de tatăl ei vitreg, spunea că îi era frică de el, era măcinată de ideea că atunci când era programată o audiere de despărțire, îi va face ceva rău mamei ei, Gabriela. O femeie care în ultima vreme a trăit aproape ca și cum ar fi fost sechestrată în casă, putea ieși doar dacă era și soțul ei, Salvatore Montefusco.

Avocata femeilor ucise, Annalisa Tiron, a povestit noi detalii din coșmarul prin care trecuseră mama și fiica, din cauza italianului. „Nu le dădea niciun ban, soției și fiicei, dar le interzicea să lucreze. În felul asta, ca să aibă ce mânca, mama a vândut bijuteriile familiei”.

„Le spunea: O să vă fac să plătiți, o să vedeți”, a mai spus avocata celor două românce ucise.

Salvatore a cunoscut-o pe Gabriela Trandafir în urmă cu 20 de ani. Pe-atunci, el era căsătorit și avea trei fete. După ce Gabriela a rămas însărcinată, italianul și-a părăsit soția, pentru româncă. Ulterior, el a construit casa în care avea să se petreacă dubla crimă și a donat-o soției, care, la rândul ei, i-o dăduse fiicei. De aceea, suspectul se temea că va rămâne fără casă, la divorț. Salvatore era cunoscut forțelor de ordine, relatează presa din Peninsulă. În anii 90, el s-a împotrivit unor oameni de afaceri dintr-un clan mafiot din zonă. Atunci, i-a ajutat pe anchetatori să aresteze 16 persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel