Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
New York pune capăt obligativității vaccinului COVID-19 pentru angajații orașului
WhatsApp
Orașul New York pune capăt mandatului de vaccinare COVID-19 pentru angajații municipalității, inclusiv pentru polițiști, pompieri și profesori.
New York pune capăt obligativității vaccinului COVID-19 pentru angajații orașului / Foto: Unsplash

Orașul New York, care a avut cândva cele mai stricte reguli de vaccinare la locul de muncă pentru COVID-19 din țară, pune capăt unuia dintre ultimele sale mandate de acest fel, spunând că nu va mai solicita vaccinurile pentru angajații municipali, inclusiv pentru ofițerii de poliție, pompieri și profesori.

 

Peste 96% dintre angajații orașului au primit seria inițială de vaccinuri

 

Mandatul de vaccinare, care a dus la concedierea a sute de angajați ai orașului care au refuzat să se vaccineze, se va încheia vineri, a anunțat luni primarul Eric Adams.

Adams, un democrat, a declarat că, având în vedere că peste 96% dintre angajații orașului și peste 80% dintre locuitorii orașului au primit seria inițială de vaccinuri, "acesta este momentul potrivit pentru această decizie".

Comisarul pentru sănătate al orașului, Dr. Ashwin Vasan, a declarat: "Este clar că aceste mandate au salvat vieți și au fost absolut necesare pentru a face față momentului. Suntem recunoscători că putem acum, când ieșim din faza de urgență a pandemiei, să modificăm mai multe dintre regulile care ne-au adus în acest punct."

 

Mandatul de vaccinare pentru angajații primăriei a fost una dintre ultimele măsuri COVID-19 încă în vigoare în New York

 

Orașul a pus capăt obligației de vaccinare pentru angajații din companiile private în noiembrie 2022, iar măștile sunt acum opționale în majoritatea spațiilor publice, inclusiv în metrou și autobuze.

Mandatul din sectorul privat al orașului New York l-a forțat pe fundașul All-Star și scepticul în materie de vaccinuri Kyrie Irving să lipsească de la majoritatea meciurilor de acasă ale echipei Brooklyn Nets în sezonul trecut.

Irving nu va mai fi afectat de nicio modificare a politicilor orașului New York privind coronavirusul. Nets și Dallas Mavericks au ajuns la un acord în weekend care va trimite pe

Irving la Dallas, potrivit unei persoane familiarizate cu termenii înțelegerii care a vorbit cu The Associated Press sub rezerva anonimatului, deoarece aceasta nu a fost finalizată.

Forța de muncă municipală a orașului New York, de aproximativ 337.000 de persoane, a fost unul dintre cele mai mari grupuri de angajați guvernamentali din Statele Unite care a fost afectat de un mandat de vaccinare cu COVID-19.

 

Lucrători din New York care au fost concediați pentru că nu s-au vaccinat nu își vor primi automat înapoi locurile de muncă

 

Obligația de vaccinare pentru cei 1,3 milioane de militari americani a fost ridicată în decembrie, în cadrul unei legi de 858 de miliarde de dolari privind cheltuielile pentru apărare, aprobată de Congres și promulgată de președintele Joe Biden.

Cei aproximativ 1.780 de lucrători din New York care au fost concediați pentru că nu au respectat cerința de vaccinare a angajaților municipali nu își vor primi automat înapoi locurile de muncă, dar pot candida pentru posturi la fostele lor agenții, au declarat oficialii orașului.

Sindicatele care îi reprezintă pe unii dintre lucrătorii concediați au planificat o conferință de presă în cursul zilei de luni pentru a cere reintegrarea lor cu plata retroactivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel