Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nevada. Explozie URIAȘĂ la barajul Hoover: O minge de fum acoperă cerul - VIDEO
WhatsApp
O explozie de origine necunoscută a zguduit complexul barajului Hoover, situat la granița dintre Nevada și Arizona.
Nevada. Explozie URIAȘĂ la barajul Hoover: O minge de fum acoperă cerul - VIDEO / Foto: Captură video youtube

O înregistrare video de la baraj a arătat marți un incendiu și fum care se ridicau de la o casă a turbinei de pe partea Arizona a râului Colorado, la poalele barajului înalt de 222 de metri.

Unități ale Departamentului de pompieri din orașul Boulder din apropiere au răspuns la incendiu, dar oficialii din Boulder City au declarat că focul a fost stins până la sosirea lor.

 

Explozie URIAȘĂ la barajul Hoover: O minge de foc acoperă cerul 


Scriitoarea Kristy Hairston, stabilită în Nashville, făcea un tur al barajului când a filmat fumul și focul din vârful barajului iconic.

"Ceva tocmai a explodat!", se aude o persoană spunând în mod repetat în videoclip, în timp ce se aude un ghid turistic spunând grupului să evacueze zona. 

Hairston a postat înregistrarea video a incidentului pe Twitter la ora locală 10.10. Traficul radio de urgență a indicat că incendiul a fost complet stins la ora 10.40. 

 

 

'Incendiul a fost stins înainte ca Departamentul de pompieri din Boulder City să ajungă la fața locului', au precizat oficialii orașului într-un comunicat.

Orașul a trimis întrebări suplimentare la Biroul federal de recuperare, care operează barajul generator de energie. 

Forța de răspuns de securitate a barajului Hoover, care se ocupă de protejarea structurii emblematice, nu a răspuns imediat, conform celor de la DailyMail. 

 

Barajul Hoover se află la granița dintre Nevada și Arizona, la aproximativ 50 de kilometri de Las Vegas

 

Construit în anii 1930, în timpul Marii Depresiuni, acesta reține Lacul Mead, cel mai mare rezervor din SUA după volum atunci când este plin.

Cu toate acestea, în ultimele luni, lacul Mead a ajuns la unele dintre cele mai scăzute niveluri înregistrate în ultimele luni, în timp ce o mega-secetă lovește vestul SUA. 

Fiind atât o structură americană emblematică, cât și o piesă de infrastructură critică, barajul Hoover a fost mult timp bine protejat împotriva unor potențiale atacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel