Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Napoli: Exerciții de simulare a cutremurelor pe 25 și 26 iunie
WhatsApp
Prefectura din Napoli anunță un exercițiu important care va avea loc pe 25 și 26 iunie 2024 la Campi Flegrei. 
Foto: INGVterremoti

În zilele de 25 și 26 iunie 2024, la Campi Flegrei va avea loc un exercițiu de simulare a cutremurelor bradiseismice și a unui roi seismic. Anunțul a fost făcut de Prefectura din Napoli, care a organizat recent o întâlnire a Centrului de Coordonare a Salvărilor. La această reuniune au participat reprezentanți ai Departamentului Protecției Civile, Președinției Consiliului de Miniștri, Protecției Civile a Regiunii Campania, Primăriei din Napoli și primarii din Pozzuoli și Bacoli, pentru a coordona activitățile exercițiului.

Exercițiul va simula un roi de cutremure, cu o creștere semnificativă a deformațiilor solului. Vor fi testate intervențiile de urgență prevăzute în Planul de Expediție de Urgență Bradiseism în zona Flegreei. Zonele vizate de acest exercițiu includ întregul teritoriu al municipiilor Bacoli și Pozzuoli, precum și o parte din Napoli, mai exact zona cadranului Flegrean, scrie Fanpage. 

În organizarea acestui exercițiu, Centrul de Coordonare Salvare, activat în Prefectură, va colabora cu Forțele de Poliție, Detașamentul de Pompieri, Regiunea Campania, municipiile implicate și alți participanți la activitățile de salvare. Obiectivul principal este monitorizarea continuă a evenimentului și gestionarea unitară a intervențiilor de urgență.

Scopul exercițiului este de a îmbunătăți și eficientiza răspunsul organelor de protecție civilă în fața oricărui scenariu operațional determinat de fenomenele bradiseismice, asigurând astfel o intervenție rapidă și coordonată în situații de urgență.

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel