Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitori români răpiți și torturați de patroni, în Franța. Noi detalii șocante: "Țipau de durere". Cei trei sunt încă de negăsit
WhatsApp
O cunoscută familie de comercianți din Wimereux este acuzată de arestare, răpire, sechestrare și tortură sau acte de barbarie comise în iulie 2017 împotriva a trei români care lucrau pentru ei în acea perioadă și pe care îi bănuiau de furt. Barbariile la care aceștia ar fi fost supuși sunt teribile. 

Joi dimineață,  Alan Willams, ginerele lui Thierry Behra, a fost audiat pentru faptele pentru care este urmărit penal. El a descris rapid cum a devenit suspicios față de angajații săi după spargerea suferită de socrul său pe 8 iulie 2017. Așa că, într-o seară, a decis să meargă să-i caute pe angajații români în caravana lor.

Înarmat cu pușca socrului său, a țintit victimele: "Arma nu era încărcată", susține el. Au venit insultele și loviturile: "Am vrut să știm dacă ei sunt responsabili de spargere. În ciuda amenințărilor, ne-au spus că ne vor ataca familia. Tonul conversației a escaladat, iar temperamentele s-au încins.

Vezi și: Franța. Români răpiți și torturați de patroni: Arși cu un pistol termic, băgați cu capul în apă și închiși într-un frigider

 

Alan Willams recunoaște că le-a produs românilor arsuri "de cinci sau șase ori" cu un pistol termic. Deși a spus că victimele "țipau de durere", el a recunoscut că "nu credea că era atât de cald". Cu toate acestea, bărbatul a refuzat să spună ce văzuse și să își acuze rudele. "Ceea ce am făcut îmi asum, dar nu voi recunoaște ceea ce nu am făcut. Nici nu-i voi acuza pe alții; fiecare trebuie să își asume responsabilitatea.

Muncitori români răpiți și torturați de patroni, în Franța

 

În ceea ce privește faptele de înecare (pulverizarea victimelor cu apă printr-un cearșaf peste gură) sau de a le turna forțat alcool pe gură, și chiar simularea spânzurării, Alan Willams este ferm: "Nu s-a întâmplat, sau nu am văzut, nu știu".

Avocatul său a subliniat contradicțiile din declarațiile victimelor: "Unul a identificat zece persoane, dintre care patru le cunoștea, celălalt zece, dintre care cinci le cunoștea, iar ultimul a descris opt persoane și îi cunoștea pe toți. Absența victimelor a fost din nou în centrul dezbaterilor: "Este important să se cunoască adevărul, mai ales pentru victime", a declarat președintele.

După-amiază,  capul familiei, Thierry Behra, a fost cel care a luat cuvântul. Cu franchețea și emoția sa, bărbatul de 50 de ani descrie faptele așa cum le-a trăit. El recunoaște că a legat victimele de un scaun cu bandă adezivă. Recunoaște că i-a amenințat cu un cuțit, "dar lama era închisă", precizează el. El recunoaște că a văzut persoane care au folosit un pistol termic, fără să le numească. El respinge orice acuzație potrivit căreia victimele ar fi fost înecate sau îmbătate sau că ar fi pretins că s-au spânzurat.

În timpul abuzului, care a durat aproximativ două ore și treizeci de minute, Thierry Behra recunoaște că a plecat "să-și plimbe câinele". Ulterior, principalul acuzat și-a revenit: "Dacă nu ar fi existat această spargere, toate acestea nu s-ar fi întâmplat. O declarație pe care procurorul general, Philippe Sabatier, care era și procurorul adjunct de la Boulogne-sur-Mer la momentul faptelor, a comentat: "Dosarul privind spargerea dumneavoastră nu a ajuns niciodată la Parchetul din Boulogne.

Românii, de negăsit după incdent

 

Cu ajutorul camerelor de supraveghere, Thierry Behra susține totuși că are suficiente dovezi: "M-am dus la secția de poliție din Boulogne, dar polițistul nu a vrut să-mi preia plângerea. Potrivit acestuia, casa sa a fost "un potop" după spargerea menționată, care l-a afectat atât de mult: "Casa a fost devastată. Canapele și cuptorul au fost smulse, la fel și dressingul. Această casă este tot ce am construit toată viața mea", recunoaște el în lacrimi.

În ceea ce privește faptele, Thierry Behra recunoaște că a condus furgoneta pentru a lăsa victimele în Armentières, lucru pe care nu l-a menționat niciodată până acum. De ce Armentières? "Trebuia să îi lăsăm la gara din Calais. Dar Alan și cu mine am discutat pe drum și am decis să îi las cât mai aproape de Lille.

A urmat apoi mărturia partenerei lui Sibille Famechon, partenera lui Thierry Behra. În ceea ce privește faptele, mărturia ei nu a oferit mai multe informații: "Nu înțeleg ce caut aici", a declarat ea în lacrimi. Ea a susținut că a ajuns la locul faptelor după abuz și că a adus medicamente victimelor. Aceste declarații au fost coroborate cu mărturiile lui Alan Willams și Thierry Behra.

În această vineri, va fi rândul lui Anne-Charlotte Behra, Pauline Briand și Damien Chauvel să vorbească despre fapte, relatează La Semaine Sans Le Boulonnais.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel