Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Momente de groază: Nava cofondatorului Microsoft, s-a răsturnat cu echipajul la bord. În jur de 50 de persoane sunt rănite
WhatsApp
Nava cofondatorului miliardar Microsoft, Paul Allen, s-a răsturnat cu 50 de membri ai echipajului la bord. Ambulanțele, poliția și serviciul de pompieri au răspuns la un apel privind o navă răsturnată la Imperial Dock, Leith, în jurul orei 8.35 miercuri dimineața (22 martie).
Momente de groază: Nava cofondatorului Microsoft, s-a răsturnat cu echipajul la bord. În jur de 50 de persoane sunt rănite / Foto: Captură video youtube

Nava este una de cercetare cunoscută sub numele de Petrel, care a aparținut regretatului cofondator miliardar Microsoft, Paul Allen și a fost fotografiată înclinându-se în doc la un unghi de aproximativ 45 de grade.

Nava se află în prezent în proprietatea miliardarului și a fost ancorată în Edinburgh din 2020 din cauza "provocărilor legate de funcționare" în timpul pandemiei de coronavirus.

Înainte de aceasta, Petrel fusese folosit pentru căutări în ape adânci, căutând în mare locurile unor epave și morminte de război.

 

Multe persoane au fost rănite 



La fața locului au fost trimise cinci ambulanțe, trei echipe de traume, trei unități de intervenție paramedicală, o ambulanță aeriană și un vehicul de transport al pacienților. Potrivit BBC, în urma incidentului s-au înregistrat "multiple răniri".

Poliția spune că nava s-a desprins de pe suportul său din docul uscat și a îndemnat oamenii să stea departe.

O purtătoare de cuvânt a poliției scoțiene a declarat: "Ofițerii și colegii de la serviciile de urgență răspund la un incident la Imperial Dock din Leith, Edinburgh, prin care o navă aflată în doc uscat s-a desprins din cala sa. Poliția a fost chemată la fața locului miercuri, în jurul orei 8.35, iar ofițerii rămân la fața locului. Publicul este rugat să evite zona pentru a permite accesul serviciilor de urgență."

Liderul Consiliului municipal din Edinburgh, Cammy Day, a declarat pentru LBC că el crede că erau în jur de 50 de persoane la bordul vasului când acesta s-a răsturnat.

 

Vasul s-a răsturnat din cauza vântului puternic



Consilierul din Leith, Adam McVey, a declarat că vasul a fost dislocat din cauza vântului puternic și a descris incidentul ca fiind "terifiant" pentru membrii echipajului de la bordul navei.

El a scris pe Twitter: "Serviciile de urgență răspund la un incident major la docurile Leith - o navă a fost dislocată din cala sa din cauza vântului puternic. Înspăimântător pentru cei de la bord, gândurile mele sunt cu cei care au fost răniți și sper ca toată lumea să se recupereze rapid. Vă rugăm să evitați zona".

Paza de coastă a participat, de asemenea, la fața locului pentru a ajuta serviciile de urgență în intervenția lor.

Un purtător de cuvânt a declarat: " În jurul orei 9.30, echipele de salvare ale Pazei de Coastă din Fisherrow, South Queensferry și Kinghorn au fost trimise la fața locului. Este vorba de un răspuns al mai multor agenții, la care participă și Serviciul de Ambulanță Scoțian și Serviciul Scoțian de Pompieri și Salvare."

Dales Marine Services, care administrează docul uscat, a declarat că nu are niciun comentariu, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel