Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moment tragic: Un copil s-a stins din viață, după ce a "implorat pentru viața ei", dar oficialii de frontieră din SUA au ignorat-o
WhatsApp
Anadith Tanay Reyes Alvarez, în vârstă de opt ani, originară din Panama, avea o afecțiune cardiacă subiacentă și fusese operată, înainte de a muri în timp ce se afla în custodia Poliției de Frontieră din Harlingen, Texas.
Moment tragic: O fată nu mai putea respira și "implora pentru viața ei", dar oficialii de frontieră au ignorat-o / Foto: Unsplash

Mama unei fetițe care a murit în custodia Poliției de Frontieră a declarat că agenții au ignorat în mod repetat rugămințile de a o duce pe fiica ei fragilă la spital, în timp ce aceasta simțea dureri în oase, se chinuia să respire și nu putea să meargă.

Anadith Tanay Reyes Alvarez, în vârstă de opt ani, a murit miercuri, 17 mai, în timp ce se afla în custodia Poliției de Frontieră americane în Harlingen, Texas.

 

Un copil s-a stins din viață din cauza ignoranței Poliției de FrontierăMama ei, Mabel Alvarez Benedicks, a declarat, într-un interviu telefonic emoționant, că agenții au spus că diagnosticul fiicei sale nu necesita îngrijiri spitalicești.

Cu toate acestea, Anadith era o fetiță fragilă din punct de vedere medical, cu antecedente de probleme cardiace și anemie cu celule secerătoare. Anadith, din Panama, călătorea spre SUA prin punctul de trecere aglomerat Rio Grande împreună cu părinții ei, din Honduras, și cu doi frați mai mari - o soră de 14 ani și un frate de 12 ani.

"Mi-au ucis fiica, pentru că a stat aproape o zi și jumătate fără să poată respira", a declarat Mabel. "A plâns și a implorat pentru viața ei, iar ei au ignorat-o. Nu au făcut nimic pentru ea".

 

Familia era reținută de mai bine de o săptămânăAnadith a murit în ceea ce mama ei a spus că a fost a noua zi în care familia se afla în custodia Patrulei de Frontieră. Politica agenției este ca oamenii să nu fie reținuți pentru mai mult de 72 de ore, însă se pare că această regulă este încălcată în perioadele neobișnuit de aglomerate.

Mabel, în vârstă de 35 de ani, a explicat că familia ei a trecut granița spre Brownsville, Texas, pe 9 mai. După ce un medic a diagnosticat-o pe tânăra Anadith cu gripă, familia ar fi fost trimisă la postul din Harlingen pe 14 mai. Nu este încă clar de ce familia a fost reținută atât de mult timp.

Anadith s-a trezit în prima zi în Harlingen cu febră și dureri de cap, potrivit mamei sale. Ea a raportat simptomele fiicei sale, inclusiv dureri de oase, unui agent, care, potrivit acesteia, a răspuns: "Oh, fiica ta crește. De aceea o dor oasele. Dați-i apă."

Femeia a spus că un medic i-a spus că durerea era legată de gripă și a cerut o ambulanță pentru a-și duce fiica la spital din cauza dificultăților de respirație, dar spune că a fost refuzată. "Am simțit că nu m-au crezut", a spus ea.

Starea fetiței se înrăutățea din ce în ce mai tare. La un moment dat, un medic le-a cerut părinților să se întoarcă dacă Anadith leșină, a explicat Mabel. O altă cerere pentru o ambulanță a fost de asemenea refuzată atunci când i-a fost verificată tensiunea arterială în ziua de miercuri în care a murit.

 

Poliția a refuzat să cheme o ambulanță până în ultimele clipeDupă ce Anadith a ajuns inconștientă, iar din gură i-ar fi ieșit sânge, a fost chemată o ambulanță, a spus mama ei. Mabel insistă că fiica ei nu avea semne vitale în stația Patrulei de Frontieră înainte de a fi dusă de urgență la spital.

Familia este cazată într-un adăpost pentru migranți din McAllen, Texas, și încearcă să strângă bani pentru a aduce trupul fiicei lor la New York, destinația lor finală. Mătușa lui Anadith, Lorena Santos, locuiește în prezent în New York și a declarat că planul familiei era "să vină în Statele Unite" pentru a putea "continua tratamentul" pentru afecțiunile lui Anadith.

Anadith s-a născut cu o boală cardiacă congenitală și a fost operată în urmă cu aproximativ trei ani, operație despre care mama ei a spus că a fost un succes. Tratamentele au inspirat-o de fapt pe Anadith să vrea să devină medic în viitor, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel