Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul ungar de Externe: Încercăm să dăm tot sprijinul României pentru a adera la spaţiul Schengen
WhatsApp
Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, spune că țara sa încearcă să sprijine România pentru a adera la spaţiul Schengen.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că ţara sa, care urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a anului 2024, va acorda tot sprijinul României pentru a adera la spaţiul Schengen.

„Nu doar România, ci şi Ungaria are interesul ca România cât mai devreme să intre în zona Schengen. Ungaria va fi la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi în următoarele şase luni încercăm să dăm tot sprijinul României pentru a adera la spaţiul Schengen, deoarece asta este, pe de o parte, în interesul nostru economic, iar, pe de altă parte, îmbunătăţeşte în mare măsură menţinerea legăturilor între maghiarii din Transilvania şi cei din Ungaria", a spus Szijjarto Peter, potrivit traducerii oficiale, relatează Agerpres.

În cursul după-amiezii de vineri, oficialul ungar va participa la manifestările organizate la Sfântu Gheorghe cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel