Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul sănătății din Republica Moldova admite revenirea la restricții antiepidemice mai drastice
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Interne va trebui să ia atitudine, pentru ca cetățenii să respecte normele anti-COVID-19 în spațiul public. Declarația aparține ministrului sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, care susține că măsurile restrictive pot fi reactualizate.
oameni_cu_masti_covid

„Se poate reveni la unele restricții mai drastice în momentul în care situația epidemiologică nu este favorabilă. Aici există un șir de reguli, noi avem codurile de alertă care sunt determinate în planul de pregătire și răspundere la infecția COVID-19: codul galben, portocaliu și roșu. La fiecare cod sunt indicatori pentru declanșarea carantinei”, a declarant minsitrul Viorica Dumbrăveanu la postul de televiziune TVR Moldova.

Viorica Dumbrăveanu precizează că instituirea carantinei pentru o unitate administrativ-teritorială cum este Chișinăul, practic, este imposibilă.   „Ce înseamnă carantina care a fost instituită în unele localități? Aceasta presupune limitarea accesului în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Nu este vorba doar de limitarea circulației populației, ci chiar și de accesul în unitatea administrativ-teritorială.  Atâta timp cât nu avem spitalele specializate în teritoriu, și nu vorbesc doar profilul COVID, în Chișinău avem și traumatologie, avem și intervențiile chirurgicale care sunt planificate. Eu vorbesc doar din perspectiva sistemului de sănătate, instituirea carantinei la Chișinău, practic, este imposibilă”, a adăugat ministrul. 

Viorica Dumbrăveanu precizează că înăsprirea măsurilor nu va avea efect atâta timp cât populația nu acordă atenție recomandărilor specialiștilor din domeniu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel