Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul italian al Apărării ar fi fost ţinta unui asasinat la comandă: Medvedev ar fi oferit 15 milioane de dolari Grupului Wagner pentru lichidarea sa
WhatsApp
Guido Crosetto, ministrul italian al Apărării, ar fi fost ţinta unui asasinat la comandă. Dmitri Medvedev, fost preşedinte şi premier al Rusiei, ar fi fost cel care a dat comandă, iar de punerea în practică a planului ar fi fost responsabili membrii Grupului Wagner.
Ministrul italian al Apărării ar fi fost ţinta unui asasinat la comandă: Medvedev ar fi oferit 15 milioane de dolari Grupului Wagner pentru lichidarea sa

Potrivit publicaţiei italiene Il Foglio, care citează surse din cadrul Serviciilor de Informaţii italiene, Crosetto a primit un raport pe această temă în urmă cu 10 zile, relatează Observator. Suma „contractului” s-ar ridica la 15 milioane de dolari, iar planul ar fi urmat să fie pus în aplicare de membri ai Grupului Wagner din Serbia sau Estonia. Potrivit sursei citate, înainte de a plasa „comanda” Medvedev a cerut aprobare de la cel mai înalt nivel, de la Kremlin.

 

Ce a declanşat furia ruşilor

 

Furia lui Medvedev ar fi plecat de la unele declaraţii făcute de Guido Crosetto. Ministrul italian al Apărării a acuzat în mod voalat Grupul Wagner că s-ar afla în spatele fenomenului migraţionist din Europa. Grupul Wagner operează, în afară de teatrul de operaţiuni din Ucraina, şi în mai multe ţări africane. Medvedev, actualmente vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, l-a numit pe Crosetto „un prost” după acele declaraţii. De cealaltă parte, Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, i-a transmis ministrului italian că ar fi mai bine „să-şi supravegheze ţara”.

Guido Crosetto a postat o reacţie pe contul său de Twitter imediat după ce informaţiile au apărut în presă. Acesta a spus că este „complet calm” şi este sigur că „totul reprezintă doar ameninţări verbale, iar situaţia nu degenera”.

„În fiecare zi există rapoarte mai mult sau mai puțin probabile, mai mult sau mai puțin plăcute. Depinde de cei responsabili de securitatea țării să le verifice și, dacă este necesar, să le contracareze”, a fost mesajul lui Crosetto care a adăugat că „au fost luate măsuri suficiente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel