Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Apărării al Ucrainei, anunțul zilei despre o nouă mobilizare după Anul Nou
WhatsApp
Desfăşurarea unui nou val de mobilizare în Ucraina după Anul Nou nu este planificată, a anunţat, luni, în timpul unui briefing, şeful Direcţiei de personal a comandamentului Trupelor Terestre ale Forţelor Armate ale Ucrainei, Roman Gorbaci.

"Nu se poate vorbi ca după Anul Nou să existe un alt val de mobilizare. Toţi factorii care influenţează desfăşurarea acesteia au fost de mult timp luaţi în calcul. '...' Acum lucrăm în conformitate cu planul şi nu se prevăd niciun fel de valuri" - a declarat Gorbaci.

Totuşi, pe 14 decembrie, adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Anna Maliar, a declarat că trupele ucrainene suferă pierderi şi necesită o rotaţie în zona acţiunilor de luptă, motiv pentru care mobilizarea ar putea fi extinsă în ţară şi în 2023, potrivit Tass, titrează Rador.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Anna Malyar, a declarat anterior că trupele ucrainene au suferit pierderi și trebuie să fie rotite în zona de război.

Ministerul Apărării al Ucrainei, anunțul zilei despre o nouă mobilizare după Anul Nou



"Să spui că va exista un alt val [de mobilizare] după Anul Nou este imposibil. Toți factorii care influențează [comportamentul său] au fost luați în considerare de mult timp. (...). Acum lucrăm conform planului și nu sunt așteptate valuri", a spus el.

În același timp, la 14 decembrie, ministrul adjunct al apărării ucrainean, Anna Malyar, a declarat că trupele ucrainene suferă pierderi și trebuie să fie rotite în zona de luptă, fapt pentru care țara ar putea prelungi mobilizarea în 2023.

La 25 februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret privind mobilizarea generală în Ucraina. Potrivit documentului, acesta a avut loc la Kiev și în toate regiunile țării timp de 90 de zile. Apoi, Rada Supremă a prelungit-o în mod repetat împreună cu legea marțială. Actuala mobilizare urmează să se încheie la 19 februarie.

Forțele armate ucrainene pierd în prezent până la un batalion de personal ucis și rănit zilnic în direcția Artemivsk, trupele se află într-o situație catastrofală din cauza lipsei de alimente, a declarat un ofițer al Miliției Populare a LNR, Andri Marochko.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel