Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Marea Neagră. Sute de mine din Ucraina plutesc în derivă, după ce s-au desprins de ancore
WhatsApp
Câteva sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră după ce s-au desprins de cablurile din apropierea porturilor ucrainene, au declarat principala agenție de informații a Rusiei și participanți la piața navală, conform Reuters.
Alertă în Marea Neagră. Sute de mine din Ucraina plutesc în derivă, după ce s-au desprins de ancore

Marea Neagră este o arteră majoră de transport maritim pentru cereale, petrol și produse petroliere. "Din cauza vremii furtunoase, cablurile care leagă minele de ancore s-au rupt", a declarat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, într-un comunicat de presă.

"Din cauza vântului și a curenților de apă, minele plutesc liber în derivă în partea de vest a Mării Negre", a precizat FSB.  FSB a precizat că este vorba de aproximativ 420 de mine.

Autoritatea portuară Novorossiisk, într-o notă consultată de Reuters, a declarat că transportul maritim este în pericol în partea de vest a Mării Negre. Surse de transport maritim au declarat că autoritățile turcești au avertizat asupra riscului pentru cei care folosesc strâmtorile Dardanele și Bosfor, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel