Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Migrant, salvat de la înec după ce a vrut să treacă Dunărea din Bulgaria în România cu un colac. Bărbatul a strigat după ajutor
WhatsApp
Un cetăţean iranian de 33 de ani a fost salvat de la înec de autorităţile de frontieră din Giurgiu după ce a încercat să traverseze Dunărea înot din Bulgaria către România cu ajutorul unui colac. Bărbatul a fost pe punctul să se înece, moment în care a strigat după ajutor.
Doi români, aflați în pericol pe Dunăre, salvați de poliţiştii de frontieră. Au ieșit la pescuit și nu s-au mai putut întoarce

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la kilometrul 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec. Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

De asemenea, a fost solicitată o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri persoanei salvate. Bărbatul se află în afara oricărui pericol.

„În urma cercetărilor a fost constatat faptul că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani, şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

În această situaţie a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, iar cetăţeanul iranian a fost preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun", au mai transmis polițiștii de frontieră. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel