Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miercurea grevei declanșează haos în toată Britania: sute de mii de profesori, șoferi de metrou și medici protestează
WhatsApp
Sute de mii de lucrători, inclusiv profesori, șoferi de metrou și medici, vor ieși astăzi în stradă, în ceea ce se anunță a fi cea mai amplă acțiune sindicală de la începutul valului de greve de anul trecut.
Miercurea grevei declanșează haos în toată Britania: sute de mii de profesori, șoferi de metrou și medici protestează / Foto: Captură video youtube

Membrii mai multor sindicate vor acționa, organizând sute de pichetări în toată țara, pe fondul furiei continue legate de probleme precum salariile, locurile de muncă, pensiile și condițiile de muncă.

Printre cei care vor intra în grevă astăzi se numără profesori, conferențiari universitari, funcționari publici, medici în formare, șoferi de la metroul londonez și jurnaliști BBC.

 

Aproximativ șapte milioane de elevi vor fi afectați de greve



Aproximativ șapte milioane de elevi vor fi afectați de greve, deoarece profesorii lor vor ieși în stradă în toată țara în urma unei dispute legate de salarii.

Între timp, la Londra se anunță un haos în ceea ce privește călătoriile astăzi și mâine dimineață, deoarece rețeaua de metrou va fi închisă, ceea ce îi va forța pe navetiști să folosească drumurile aglomerate sau să lucreze de acasă.

Grevele de astăzi au loc în momentul în care cancelarul Jeremy Hunt urmează să anunțe primul său buget.

Se așteaptă ca cancelarul să prezinte planuri pentru servicii gratuite de îngrijire a copiilor și să extindă garanția prețurilor la facturile de energie, dar este puțin probabil să anunțe noi sume de bani pentru lucrătorii din sectorul public, care ar putea contribui la deblocarea situației.

În ciuda discuțiilor purtate între sindicate și guvern, grevele din sectorul public rămân în impas.

Grevele profesorilor vor avea loc doar în Anglia, deoarece în Țara Galilor și Scoția s-au înregistrat progrese

Secretarul general al sindicatului Serviciilor Publice și Comerciale, Mark Serwotka, a avertizat că această acțiune este doar începutul unor greve care ar putea dura până la sfârșitul anului.

El a declarat: "În ziua bugetului, îi cerem cancelarului Jeremy Hunt să le ofere membrilor noștri care muncesc din greu o creștere salarială echitabilă. Ni s-a acordat o creștere salarială de 2%, în condițiile în care inflația alimentelor a fost de 16% săptămâna trecută.

40.000 de funcționari publici folosesc băncile de alimente și 45.000 solicită prestații de muncă pentru că sunt atât de săraci. Guvernul poate opri aceste greve astăzi, punând bani pe masă pentru membrii noștri.

Dacă nu o vor face, acțiunea noastră se va intensifica. Acolo unde guvernul de la Westminster are o implicare directă în dispute, s-au făcut foarte puține progrese.

În mod rușinos, miniștrii nu par interesați să le ofere propriilor angajați o creștere salarială echitabilă pentru a-i ajuta să treacă prin criza costului vieții și dincolo de aceasta.”, conform Daily Mail.
Această declarație vine după ce s-a dezvăluit că Marea Britanie a pierdut peste 1,5 milioane de zile lucrătoare din cauza unei serii de conflicte de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel