Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz, oprit în vama Giurgiu. Doi bărbați au fost arestaţi preventiv
WhatsApp
Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat cinci  cetățeni din Siria şi Irak care au încercat să intre ilegal în România, ascunși într-un compartiment special amenajat într-un microbuz. Cei în cauză au fost ajutaţi de către doi cetăţeni din R Moldova, care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 
Microbuz, oprit în vama Giurgiu. Doi bărbați au fost arestaţi preventiv

În data de 17.07.2021, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean din R Moldova, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui microbuz, alături de care călătoreau în calitate de pasageri alţi cinci conaţionali. Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au  constatat ca în spatele ultimului rând de scaune din microbuz era amenajat un compartiment special, disimulat cu bagajele pasagerilor. În interiorul compartimentului artizanal au fost descoperiţi ascunși alţi cinci cetățeni străini.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele ascunse,  în vârstă de 20 și 21 de ani, provin din Siria şi  Irak. La cercetări, acestea au declarat ca au fost urcate în mijlocul de transport pe teritoriul Turciei de către şoferul microbuzului şi unul dintre pasageri, ambii cetăţeni R Moldova, în vârstă de 41 și 43 de ani.  De asemenea, cei cinci au mai declarat polițiștilor de frontieră că urmau să fie transportați în Bucureşti  şi au plătit suma de 1.000 de euro de persoana,  scopul final fiind să ajungă în vestul Europei.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări

 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cei doi cetăţeni R. Moldova sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului  Giurgiu a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de  aceştia, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată cei cinci cetăţeni din Irak si Siria depistaţi ascunşi au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel