Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz, furat din Marea Britanie, descoperit la ieșirea din țară. Șoferul s-a ales cu dosar penal și a rămas pieton
WhatsApp
La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Marea Britanie. 
Microbuz, furat din Marea Britanie, descoperit la ieșirea din țară. Șoferul s-a ales cu dosar penal și a rămas pieton. Sursa: Politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Marea Britanie.

La data de 13.07.2022, în jurul orei 06.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Marea Britanie. 

Cu ocazia efectuării formalităţilor de control, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că autoutilitara, marca Ford Transit, an de fabricație 2008, se află în atenția autorităților din Marea Britanie, figurând ca bun căutat pentru confiscare, din data de 08.06.2022.

Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în litigiu când l-a achiziționat.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unității până la finalizarea cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”  la infracțiunea de furt, faptă prevăzută de art. 270, alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal.

 

Peste 50 de tone de deșeuri de la firme din Ungaria şi Germania, oprite la intrarea în țară și returnate expeditorilor

 

Peste 51 de tone de deşeuri provenind de la societăţi din Ungaria şi Germania au fost oprite de poliţiştii de frontieră la PTF Borş I şi II, anunţă, vineri, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş I şi II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unor automarfare încărcate cu peste 51.000 kilograme deşeuri din carton, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

"În data de 14 iulie, la intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de carton de la societăţi comerciale din Ungaria şi Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 51.360 kilograme deşeuri din carton, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", arată sursa citată.

De asemenea, tot joi, a fost controlat la PTF Borş II un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă condus de un cetăţean român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 59 de butoaie din plastic uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, stabilind că şoferul nu deţine documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În toate situaţiile, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel