Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz cu pasageri, oprit la intrarea în țară. Şoferul a fost arestat preventiv
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-un microbuz, condus de un cetăţean român, cincisprezece cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera în țara noastă. Aceștia intenționau să ajungă în Olanda și Germania.
Microbuz cu pasageri, oprit la intrarea în țară. Şoferul a fost arestat preventiv. Sursa - politia_de_frontiera

La data de 23.06.2022, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de șofer al unui microbuz, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că în spațiul destinat mărfii sunt făcute modificări la un perete al acestui compartiment. Astfel, au fost descoperiți, în peretele dublat, cincisprezece persoane de sex masculin.

La cercetări, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naționalitate siriană și intenționau să ajungă în Olanda și Germania. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei, în apropierea orașului Sofia. Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că șoferul intenționa să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei 15 cetăţeni de origine siriană au fost preluați de Poliţia de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

 

 

Peste 30 de tone de deșeuri trimise din Germania în România, blocate la frontieră și trimise înapoi expeditorilor

 

 

Peste 33 de tone de deșeuri trimise din Germania în România, au fost oprite de autorități la frontieră și returnate expeditorilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 33.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi îmbrăcăminte second hand, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

"În data de 25.06.2022, la ora 06.51, respectiv 06.52, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de  cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cauciucuri uzate şi haine second hand de la o societăţi comerciale din Germania pentru firme din România”, arată sursa citată.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 33.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi haine second hand, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse, mai indică sursa menţionată.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel