Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Micii românești fac ravagii în Peru. O româncă stabilită la Lima: "Se face coadă. Îi pun pe grătar și deja se adună toți" - VIDEO
WhatsApp
O româncă stabilită de peste 20 de ani în Peru spune că peruanii fac coadă de fiecare dată când pune mici românești pe grătar, fiind de-a dreptul fascinați de această delicatesă românească.
Mici românești sunt foarte populari în Peru (Foto: arhivă personală Smaranda Cojocaru)

Smaranda Cojocaru, o româncă stabilită de 20 de ani în Peru, a spus, în emisiunea Departe de România, ce preparate tradiționale românești au cel mai mare succes în această țară. Ea spune că peruanii fac coadă la grătarul de mici, dar nu se dau în lături nici de la    

Românca spune că le gătește mici și salată de vinete musafirilor.

"Mici, ardei umpluți, varză călită, salată de vinete, salată de beuf, zacuscă".

Ea spune și ce preferă cel mai mult musafirii.

"Salam de biscuiți, prăjitură cu brânză și mici, aș zice că e principalul. Acestea sunt vedetele"

Întrebată ce preferă soțul peruan, Smaranda spune că micii.

"Mici. Și soțul și copiii. Băiatul chiar v-am trimis unele poze, e încântat. Lui îi place să gătească și câteodată este ajutorul meu de bucătar".

Vezi și: Două românce din Peru au dezvăluit care sunt cele mai ciudate preparate: "Nu am testat niciodată, se mânâncă vie" 

romance-peru-mici

Peruanii fac coadă la gratarul pe care sfârâie micii românești

 

Smaranda Cojocaru a deschis în Peru și o firmă de catering, numită Manos Rumanas. Ea participă la diverse evenimente și târguri, unde a putut observa cu ușurință care sunt preparatele românești preferate de peruani. 

"Peruanii sunt încântați, nu au nevoie să le descriem ceea ce este, pentru că fac coadă imediat. Am fost la un târg la care în două ore nu mai aveam nimic. Efectiv a fost coadă. Nu mai aveam nici mâini cum să putem să facem față cu toți peruanii. Sunt încântați mai ales de mici. Micii n-au nevoie de nicio prezentare. Îi pui pe grătar și deja toți sunt acolo", povestește românca.

romance-peru

Smaranda pregătește mai multe preparate românești.

"Am făcut mucenici, cozonac, halva. Băiatul meu era încântat de halva. Și aici în Peru nu găsești halva. Am zis hai să încerc să văd dacă iese pentru copilul meu. Lui îi era poftă și dor de halva. Așa am reușit să găsesc rețeta și să fac și halva care a fost acceptată pe piața peruană", mai povestește românca. 

Smaranda Cojocaru și Diana Rotundu, două românce stabilite de mai mulți în Peru, au fost invitatele celei mai recente ediții a emisiunii Departe de România

Urmărește mai jos emisiunea integrală:

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel