Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Mi-a murit în brațe”. Mama lui Raul, copilul român găsit într-o geantă sport pe fundul unui lac din Belgia, se declară nevinovată. Mărturia surorii este incriminatoare
WhatsApp
La 3 luni și jumătate după ce au aruncat împreună trupul micuțului Raul, în vârstă de 9 ani, într-o geantă de sport la fundul Houtdok-ului din Gent, Belgia, mama și tatăl său vitreg – ambii după gratii – sunt puși astăzi față în față pentru prima dată. Deocamdată, ei pasează vina unul la celălalt.
„Mi-a murit în brațe”. Mama lui Raul, copilul român găsit într-o geantă sport pe fundul unui lac, se declară nevinovată. Mărturia surorii este incriminatoare

Că mama Ioana M. și tatăl vitreg Nicu C. au fost amândoi implicați în moartea atroce a lui Raul este cert. Declarația Ionei, sora mai mare a lui Raul și martora cheie, este prea incriminatoare pentru cei doi. Potrivit unor surse citate de nieuwsblad.be, fata a declarat într-un al doilea interogatoriu video amplu că ambii au fost implicați în aruncarea trupului neînsuflețit al lui Raul pe 31 ianuarie. Ea a mai declarat că ambii erau agresivi față de Raul. Îi aplicau lovituri regulate, bătăi cu cureaua și îl pedepseau pe micuț turnând apă fierbinte sau rece ca gheața. Sora a trebuit să-i însoțească pe cei doi la aruncarea lui Raul. Ba mai mult, Nicu C. i-ar fi ordonat să caute pietre care să îngreuneze geanta de sport cu trupul neînsuflețit.

2. -imagine fara descriere- (mi-a-murit-in-brate--mama-lui-raul--copilul-roman-gasit-intr-o-geanta-sport-pe-fundul-unui-lac--se-declara-nevinovata--marturia-surorii-este-incriminatoare-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video rtl.be

Abia după câteva luni, după ce membrii familiei îngrijorați din Germania și România au tras un semnal de alarmă, anchetatorii au găsit cadavrul în partea de jos a docului din Belgia. Se pare că o autopsie inițială nu a reușit să detecteze o cauză clară a morții. Înainte ca trupul neînsufleți să fie predat familiei și Raul să fie înmormântat la Mediaș, va avea loc o a doua autopsie „virtuală”. Instanța nu a vrut să spună ce înseamnă exact asta. Dacă cauza morții va ieși vreodată la lumină rămâne un mister.

Băiețel român de numai 9 ani, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport. Povestea tragică a lui Raul, care a sfârșit în mâinile părinților

 

Mama lui Raul spune că micuțul i-a murit în brațe

 

6. -imagine fara descriere- (mi-a-murit-in-brate--mama-lui-raul--copilul-roman-gasit-intr-o-geanta-sport-pe-fundul-unui-lac--se-declara-nevinovata--marturia-surorii-este-incriminatoare-5.jpg)

SURSA FOTO: captură video rtl.be

Atât mama, cât și tatăl vitreg, care a fugit în Olanda după fapte, se află de ceva vreme într-o închisoare belgiană. La începutul acestei săptămâni, mama a fost supusă unui control psihiatric. Mama susține că Raul a murit în brațele ei, dar că ea nu a comis niciun atac.

O confruntare între cei doi, care va avea loc în această dimineață, ar trebui să aducă o oarecare claritate cu privire la responsabilitatea fiecăruia. Un lucru este cert: amândoi erau prezenți când trupul neînsuflețit al micuțului a fost aruncat.

Mama lui Raul și fostul iubit, prima confruntare, în Belgia: Suspecții pentru moartea băiețelului român pasează vina de la unul la altul

 

Bunica nu reușea să-l mai vadă pe Raul

 

3. -imagine fara descriere- (mi-a-murit-in-brate--mama-lui-raul--copilul-roman-gasit-intr-o-geanta-sport-pe-fundul-unui-lac--se-declara-nevinovata--marturia-surorii-este-incriminatoare-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video rtl.be

Marius Micu, unchiul băiatului, a povestit cum s-a întâmplat totul. Ioana, mama lui Raul, a locuit în mai multe țări precum Germania, Italia și Olanda, însă nu a luat copiii cu ea. Cei mici stăteau în Mediaș, județul Sibiu, cu bunica.

„Mama mea i-a crescut pe cei doi copii ai Ioanei în Mediaș, România. Raul și Ioana (n.r. - fiica și mama se numesc la fel) au locuit cu ea cel puțin șase ani. Sora mea era în străinătate în acel moment. În Germania, Italia și Țările de Jos, printre altele”, a spus unchiul copiilor, potrivit 7sur.7.be.

Mama s-a mutat, ulterior, în Belgia și și-a adus și cei doi copii. „Mama mea a ținut legătura cu ei prin telefon. I-a fost dor de ei, dar apelurile video au mai atenuat dorul. Ea a sunat-o regulat pe sora mea și și-a văzut și nepoții crescând, pe ecran”, a mai spus Marius Micu.

La un moment dat, însă, bunica nu reușea să-l mai vadă pe Raul, mama lui găsind scuze pentru care nu i-l poate da la telefon. „Sora mea s-a comportat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Odată a spus că Raul era la duș, altă dată că se juca afară cu prietenii sau că dormea deja. La început, mamei nu i s-a părut suspect. Dar se tot repeta. Pentru că nu l-a mai văzut pe Raul de mult timp, a întrebat-o pe sora mea dacă îl poate lăsa pe Raul să o sune înapoi. Dar nu s-a întâmplat niciodată. Mama a întrebat-o apoi de ce Raul nu a sunat-o. Apoi sora mea a spus că bateria telefonului era descărcată. Avea mereu o explicație. Acestea au fost minciuni, desigur”, a explicat unchiul.

Moartea lui Raul a lăsat Belgia în lacrimi: Sute de cetățeni l-au comemorat pe băiețelul român, găsit fără viață într-o geantă sport, pe fundul unui lac - FOTO

 

„Au mers la casa Ioanei cu poliția”

 

4. -imagine fara descriere- (mi-a-murit-in-brate--mama-lui-raul--copilul-roman-gasit-intr-o-geanta-sport-pe-fundul-unui-lac--se-declara-nevinovata--marturia-surorii-este-incriminatoare-4.jpg)

SURSA FOTO: captură video rtl.be

Vestea tragică a primit-o prima dată sora mamei și a lui Marius. Săptămâna trecută, după ce familia a devenit din ce în ce mai îngrijorată, femeia a întrebat-o pe mama lui Raul ce s-a întâmplat cu băiatul. „Sora mea a răspuns cu un mesaj teribil. A întrebat de ce toată lumea mai vrea să audă de Raul. Pentru că era mort din 31 ianuarie. Ucis de iubitul ei”, a spus Marius Micu. Mătușa a anunțat restul familiei. Alte rude au încercat să dea de Ioana, dar fără să primească un răspuns. „Atunci am primit un mesaj de la sora mea. Ea ne-a spus că se duce acasă și că era supărată. A spus că o va ucide pe Ioana și se va sinucide. Imediat după aceea și-a oprit telefonul mobil”.

În timpul în care Marius Micu încerca să ia legătura cu poliția, alte rude au plecat spre casa Ioanei.

„Au mers la casa Ioanei cu poliția. Sora mea și fiica erau acasă, sănătoase. din fericire. Cumnatul meu a întrebat-o rapid pe sora mea ce s-a întâmplat. Ea a spus că fostul ei iubit l-a ucis pe Raul și l-a aruncat în apă”, a povestit Marius Micu.

5. -imagine fara descriere- (mi-a-murit-in-brate--mama-lui-raul--copilul-roman-gasit-intr-o-geanta-sport-pe-fundul-unui-lac--se-declara-nevinovata--marturia-surorii-este-incriminatoare-6.jpg)

SURSA FOTO: captură video rtl.be

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH     

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6     

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel