Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Metoda „Accidentul“, adaptată de escroci: Un român a stors sute de mii în plină pandemie de la câteva bătrâne
WhatsApp
Cunoscuta metodă de înșelăciune „accidentul” s-a transformat în metoda „COVID”. Un român a reușit să păcălească mai multe vârstnice, după ce le-a sunat și a spus că rudele lor sunt infectate și au nevoie de bani.

Românul, din Iași,  ar fi păcălit mai multe persoane cu suma totală de 100.000 de lei, însă polițiștii bănuiesc că ar mai fi și alte persoane implicate în acest caz. Bărbatul a reușit, în aproximativ o luna, să convingă mai multe persoane din Iași că rude ale lor sunt infectate cu noul coronavirus și sunt internate în spital, în stare foarte gravă, scrie Observator.

Bărbatul încerca să convingă victimele că rudele lor au nevoie de tratament de specialitate sau de aparatură medicală pentru a primi oxigen. Pentru toate acestea, victimele erau puse să trimită sume importante de bani.

Cum le storcea de bani pe bătrânele credule



Suspecții au reușit să obțină acești bani de la victime după ce le țineau la telefon chiar și mai bine de o ora, pentru ca victimele să nu apuce să verifice dacă este adevărat ceea ce spuneau suspecții la telefon.

Anchetatorii spun că victimele erau, în special femeile în vârstă. Unul dintre suspecți a fost prins în cursul zilei de duminică și, între timp, magistrații au aprobat mandatul de arestare preventivă emis pe numele sau. Anchetă continuă în acest caz pentru că există informații conform cărora ar fi mai mulți suspecți care puneau în practică această înșelăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel