Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul emoționant al unei românce din străinătate: „Fac acest videoclip pentru a ajuta cât mai multe persoane să nu treacă prin ce am trecut eu”
WhatsApp
Crina, o tânără româncă care lucrează în străinătate, a postat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare, în care și-a deschis sufletul și a împărtășit experiențele sale dificile de muncă și viață personală. 
Mesajul emoționant al unei românce din străinătate: „Fac acest videoclip pentru a ajuta cât mai multe persoane să nu treacă prin ce am trecut eu” / Foto: TikTok

Într-un videoclip de câteva minute pe TikTok, ea povestește despre cum munca excesivă și stilul de viață haotic au adus-o într-o stare de epuizare și depresie, dar și cum a reușit să facă schimbări majore pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Mesajul Crinei este unul sincer și puternic, menit să inspire pe toți cei care se confruntă cu provocări similare în străinătate, departe de familie și prieteni.

 

De la epuizare la conștientizare

 

Crina povestește cum, după ce a ajuns să muncească în străinătate, s-a trezit prinsă într-un ritm de viață epuizant.

Numele meu este Crina și muncesc în străinătate ca și curier. Fac acest videoclip pentru a ajuta cât mai multe persoane să nu treacă prin ce am trecut eu sau măcar să conștientizeze mult mai devreme lucrurile acestea. Am venit aici și am început să lucrez șase zile din șapte și uneori chiar toată săptămâna. Eram epuizată, nu aveam viață socială, plecam dimineața la 9 la muncă și mă întorceam seara la 11, mâncam doar produse comandate și am ajuns să intru în depresie. Tot ce făceam era casă-muncă și când eram liberă făceam curat sau mâncare.”, spune ea.

În ciuda dificultăților, Crina a avut puterea să își reevalueze prioritățile și să realizeze că nu totul se rezumă la bani.

„Dar mi-am dat seama că nu totul se rezumă la bani. Așa că m-am hotărât să îmi schimb locul de muncă, iar acum lucrez de luni până vineri. Încă nu am prea mult timp pentru mine, dar măcar am sâmbăta și duminica liber. Am hotărât să fac o schimbare la mine, să mă auto-educ gratuit, am hotărât să urmez cursuri de dezvoltare personală, am început și acel curs de programare, dar nu este pentru mine, nu cred că aș face meseria asta cu drag.

Am hotărât să urmez un curs la Harvard, ceva gratuit, CS50 se numește, dar doar pentru mine personal, să învăț. Am început să citesc, să mănânc sănătos, să beau apă, pentru că eram dependentă de Cola, timp de doi ani am băut doar Cola. Și mă simt mult mai bine. Vreau să vă zic că după ce am început să citesc, să merg la sală și să beau apă mă simt mult mai bine. Doar aceste trei schimbări au fost un factor foarte important.”, mai adaugă fata.

 

O călătorie spre auto-educare

 

Cu toate că nu și-a găsit încă jobul ideal, Crina înțelege acum că ea este principalul factor care determină calitatea vieții sale.

„De asemenea cred că m-ați auzit de foarte multe ori că îmi urăsc locul de muncă. Într-adevăr nu îmi place, dar avea El Nino o melodie, „Azi e o zi bună” se numește în care spune că noi suntem singurii vinovați pentru cum e viața noastră. Atunci când te plângi că viața ta e o rutină, tu ai vina principală și cam așa este până la urmă. Noi dacă vom munci toată viața pentru alții fără să facem nimic pentru noi, doar venim acasă ne odihnim și plecăm a doua zi la muncă înapoi, în modul acesta ne autodistrugem și nu o să facem nimic pentru noi. 

M-am dus și la alte interviuri pentru că mă tot plâng de locul de muncă, dar nu am luat jobul pentru că nu am putut să mă exprim bine în limba engleză. M-am supărat foarte tare vă dați seama, am plâns o grămadă, dar nu asta este soluția. Am început să fac un curs individual de limba engleză, un curs în care toată atenția este focusată pe mine și deja văd rezultate.”, continuă Crina.

 

Lupta cu frustrările și obstacolele

 

Mesajul ei este un îndemn pentru toți cei care trec prin momente dificile să nu renunțe și să își pună pe primul loc bunăstarea personală.

„Așa ca o concluzie de ce am făcut acest videoclip. Noi suntem cei mai importanți din viața noastră. așa că muncind pentru alții fără să facem nimic pentru noi, nu o să ajungem nicăieri și o să ne distrugem. Învățând o să ajungem mult mai bine și o să avem o stare mai bună.”, încheie românca.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel