Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesaj emoționant de rămas bun pentru Maria, românca de șase ani care s-a stins din viață în Italia din cauza unei răceli. Tatăl: "Adio, prințesa mea..”
WhatsApp
Familia a rămas cu inima sfâșiată la înmormântarea fetiței, răpusă de o inflamație cauzată de gripa tip B. Românca Maria Isabella s-a ridicat la îngeri, lăsându-și părinții într-un râu de lacrimi în Italia. Cu ultimele puteri tatăl său i-a transmis un mesaj emoționant: „Adio prințesa mea..”

Iată mesajul sensibil scris pe Facebook de tatăl fetiței, Florin Lisaru, înainte de înmormântarea copilei. Românca a murit la vârsta de șase ani (ar fi împlinit 7 ani în iunie) în noaptea de vineri spre sâmbătă la spitalul Niguarda din cauza unei miocardite fulminante apărute în urma unei gripe de tip B. 

 

„Adio prințesa mea..”

 

„Cea mai dificilă zi din viața mea, să îmi conduc prințesa pe ultimul drum. Adio prințesa mea, adio Maria Isabella”, a scris tatăl ei pe Facebook, distrus de durere.

Fetița fusese transportată de urgență la spitalul din Milano de la urgențele din Piacenza, orașul său natal, unde părinții săi de origine română locuiau din 2005. O cursă contra cronometru:

"Când fetița a ajuns la Milano, situația era deja în stare gravă: a intrat în stop cardiac în timpul transportului cu ambulanța", explică Nicolae Radu, cel mai bun prieten al lui Florin și președinte al "Cuore", o asociație de promovare socială.

Aceasta este, de asemenea, un punct de referință pentru comunitatea românească din Piacenza, "o asociație pe care am înființat-o în urmă cu trei ani", spune el, "după ce am avut eu însumi o problemă cardiacă gravă”.

 

Fetița a început să se simtă subit rău

 

”Acum am inima frântă de ceea ce i s-a întâmplat acestei fetițe: un înger blond, pe care o cunoșteam de la naștere și care nu a avut niciodată probleme de sănătate.

Sâmbătă, 18 martie, am mers cu toții împreună la un botez la Bologna și ea se simțea foarte bine. Îmi amintesc că, în timpul petrecerii, ea cânta la microfon cântece din desene animate. Îi plăcea să cânte, trebuia să cânte luni cu corul școlii sale. Dar a doua zi i s-a făcut rău. Părea o gripă normală. Copilul a luat medicamentele prescrise de medic și și-a revenit', continuă Nicolae Radu.

Însă în zilele următoare situația s-a înrăutățit și vineri părinții au dus-o pe Maria Isabella la urgența pediatrică din Piacenza.

„În timpul investigațiilor, un tampon a arătat prezența unui virus gripal de tip B”, a subliniat Ausl din Piacenza. "În cazurile cele mai grave, unele infecții virale, rareori, pot provoca o inflamație rapidă și fatală a țesutului muscular cardiac chiar și la copiii sănătoși până atunci", conform presei străine.

De aici, transportul de urgență la spitalul Niguarda din Milano pentru a o conecta pe fetiță la Ecmo (aparatul de circulație extracorporală), dar totul a fost în zadar.

 

Mii de condoleanțe pentru românca de șase ani

 

"Fetița a murit înainte de răsărit. Suntem cu toții șocați și ne strângem în jurul familiei Lisaru: tatăl, mama și surioara de 3 ani, care îndură prea multă durere. O familie cunoscută în oraș, tatăl este antreprenor la o firmă de transport, mama se ocupă de contabilitatea firmei și conduce casa", continuă Nicolae. 

Ieri, mii de oameni i-au adus un ultim omagiu fetiței în biserica ortodoxă San Sepolcro din Piacenza. A fost prezentă și primarul Katia Tarasconi, care își exprimase deja cu o zi înainte apropierea față de familie.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG     

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel