Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicul celei mai în vârstă mame din Italia povestește cum a descurs experiența. Flavia a născut la 64 de ani
WhatsApp
Iată povestea Flaviei, italianca în vârstă de 64 de ani care tocmai ce a născut un băiețel complet sănătos. 
Foto: Flavia și ginecologul ei / Sursă: La Nazione

Într-un interviu exclusiv acordat platformei Fanpage.it, doctorul Andrea Marsili, medicul ginecolog care a asistat-o pe Flavia Alvaro, femeia care a devenit mamă la vârsta de 64 de ani, a dezvăluit detaliile fascinante din timpul sarcinii acesteia. Marsili a descris cum a decurs experiența și a subliniat că vârsta nu ar trebui să fie o barieră în calea dorinței de a deveni părinți.

Flavia Alvaro a intrat în istorie ca fiind cea mai longevivă mamă din țară, dând naștere la vârsta de 64 de ani. Marsili a confirmat că nu au existat probleme legate de vârsta avansată a femeii în timpul sarcinii.

Citește și: O italiancă a născut la 64 de ani. Povestea uimitoare a Flaviei, cea mai bătrână mămică din Italia

Flavia a călătorit la Kiev pentru a beneficia de tehnici de Procreare Medical Asistată (PMA), deoarece în Italia, conform Ministerului Sănătății, este considerat dificil pentru femei să aibă succes cu astfel de proceduri după vârsta de patruzeci de ani. Medicul a subliniat că dorința Flaviei de a deveni mamă a fost mai puternică decât orice obstacol și a criticat ideea de a-i nega posibilitatea de a avea un copil doar din cauza vârstei ei.

În ciuda faptului că Flavia a devenit însărcinată la vârsta de 64 de ani, Marsili a explicat că uterul și endometrul au reacționat la hormoni ca și cum ar fi fost pentru prima dată, permițându-i să rămână însărcinată, chiar dacă se afla deja în perioada menopauzei.

Medicul ginecolog a menționat că Flavia a venit la el odată ce a rămas însărcinată și că a încercat întotdeauna să îi ofere liniște și sprijin viitoarei mămici. El a mai relatat că, deși unul dintre embrioni implantati a decedat, sarcina a decurs bine, cu doar mici probleme metabolice, precum o ușoară creștere a tensiunii arteriale, care nu au afectat dezvoltarea normală a fătului.

Mamele ”în vârstă”, un subiect controversat 

 

Întrebat de ce societatea nu privește cu ”ochi buni” femeile care decid să devină mame la o vârstă înaintată, medicul ginecolog a declarat că acest subiect nu îi este ”clar” și nu înțelege o astfel de gândire. În opinia sa, singurul singurul lucru important este să se nască copii sănătoși și să se asigure că mamele sunt fericite și sănătoase.

De asemenea, medicul a spus că nu înțelege de ce există o limită de vârstă pentru femeile care doresc să acceseze PMA în Italia și a respins discursurile denigratoare la adresa femeilor care devin mame mai târziu în viață, subliniind că dragostea, dorința și fericirea în familie sunt aspectele esențiale.

Referitor la starea actuală a Flaviei, Marsili a menționat că aceasta se recuperează după naștere și ia medicamente pentru problemele minore de sănătate, care nu sunt legate de vârsta ei, ci sunt chestiuni care pot apărea la orice femeie.

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel