Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii juniori din Anglia plănuiesc mai multe greve în lupta pentru salarii mai bune
WhatsApp
Medicii juniori din Anglia intenționează să organizeze mai multe greve în luna iunie, a anunțat sindicatul lor, ceea ce înseamnă o presiune mai mare pentru serviciul de sănătate de stat, NHS, după ce negocierile salariale cu guvernul au eșuat luni fără o rezolvare.
Medicii juniori din Anglia plănuiesc mai multe greve în lupta pentru salarii mai bune

Grevele vor avea loc între 13 și 17 iunie, a precizat într-un comunicat Asociația Medicală Britanică (BMA), care reprezintă aproximativ 45.000 de medici debutanți din Anglia, amenințând cu greve "pe tot parcursul verii" dacă guvernul nu-și schimbă poziția.

 

Zeci de mii de medici începători au organizat deja două runde de greve în acest an



Zeci de mii de medici începători au organizat deja două runde de greve în acest an pentru a cere creșteri salariale care să corespundă inflației, care luna trecută era încă de două cifre. Guvernul a declarat că astfel de creșteri salariale nu ar face decât să inflameze și mai mult inflația, ceea ce ar duce la creșterea ratelor dobânzilor și a creditelor ipotecare.

BMA îi descrie pe medicii debutanți ca fiind cei calificați în cadrul formării clinice și care au până la opt ani de experiență de lucru ca medic de spital sau până la trei ani în medicina generală. Aceștia lucrează sub supravegherea unui medic senior.

 

Grevele perturbă îngrijirea a milioane de pacienți care așteaptă tratament



Grevele lucrătorilor din domeniul sănătății din cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS), care au inclus, de asemenea, greve ale asistenților medicali și ale lucrătorilor de la ambulanță, au dus la anularea a numeroase programări, perturbând îngrijirea pacienților într-un moment în care milioane de oameni așteaptă tratament.

"Acestea vor fi extrem de perturbatoare pentru pacienți și vor pune presiune asupra celorlalți membri ai personalului NHS", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului într-o declarație ca răspuns la cel mai recent plan de grevă, adăugând că sunt pregătiți să continue discuțiile dacă grevele vor fi anulate.

BMA a declarat că ultima ofertă salarială a guvernului, care prevede o creștere de 5% pentru 2023/24, nu este o ofertă credibilă, deoarece "nu se apropie nici pe departe de abordarea eroziunii salariale din ultimii 15 ani", conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel