Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii au ajuns să facă ventilație manuală: „E o luptă continuă. Oamenii nu înțeleg importanța vaccinării”
WhatsApp
România este copleșită de criza sanitară. La Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au ajuns să facă ventilație manuală, deoarece sistemele automate nu mai sunt disponibile.
Mărturie dramatică a unui bolnav de COVID: Simțeam că nu mai rezist, că nu mă mai pot agăţa de viaţă

Pacienții cu forme grave de Covid au nevoie de oxigen, iar medicii din spitale abia mai fac față. La Iași, au ajuns să facă ventilație manuală, deoarece nu se mai poate aștepta până când un aparat devine liber. Cadrele medicale au explicat, la Digi 24, că e o situație dramatică.

„Suntem disperați când există probleme mecanice, probleme tehnice, probleme de oxigen pentru că niciodată în istoria urgenței, cred că niciodată în istoria anesteziei terapiei intensive, nu s-au folosit cantități atât de mari de oxigen”, a transmis unul dintre medicii de la UPU Iași, potrivit sursei citate.

„E o luptă continuă pentru că oamenii încă nu înțeleg gravitatea acestei boli și importanța vaccinării”

 

În ultimele zile, la terapie-intensivă a ajuns ste de persoane, unele din aceleași familie care nu au mai supraviețuit. Cadrele medicale spun că oamenii nu înțeleg gravitatea acestei boli și importanța vaccinării.

„E o luptă continuă pentru că oamenii încă nu înțeleg gravitatea acestei boli și importanța vaccinării”, au declarat medicii din Iași

Ieri, România a înregistrat un nou record la decesele provocate de Covid.

În ultimele au fost raportate de către INSP 574 decese (294 bărbați și 280 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Au fost raportate 13 decese anterioare intervalului de referință, survenite unul în luna septembrie 2021 și 12 în luna octombrie 2021, în județele Argeș, Constanța, Ialomița, Maramureș, Mureș și Suceava.

Din totalul de 574 de pacienți decedați, 528 erau nevaccinați și 46 vaccinați. Cei 46 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel