Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medici și pacienți ai spitalului de terapie intensivă din Mariupol, luați ostatici de trupele rusești: „Ei trag, noi stăm în subsol“
WhatsApp
Șeful administrației militare regionale din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a anunțat, pe canalul său de Telegram, că trupele rusești au luat ostatici mai mulți medici și pacienți ai spitalului de terapie intensivă din Mariupol.

"Ocupanții ruși au luat ca ostatici medici și pacienți. Unul dintre angajații spitalului a reușit să transmită această informație“,  transmis Pavlo Kyrylenko.

"Este imposibil să ieși din spital. Ei trag puternic, noi stăm în subsol. Mașinile nu pot ajunge la spital timp de două zile. Acoperișurile ard în apropierea lor... 400 de persoane din clădirile vecine au fost adunate de ruși la spitalul nostru. Nu putem ieși", este unul dintre mesajele primite de Kyrylenko și făcute publice.

Este vorba despre spitalul regional de terapie intensivă. În timpul zilei, ocupanții ruși au demolat-o practic - pereții din clădirea principală au fost deteriorați de bombardament. Dar personalul și pacienții au continuat să rămână în subsolul permanent - să lucreze și să fie tratați.

 

Medici și pacienți ai spitalului din Mariupol, luați ostatici de trupele rusești

 

Șeful administrației regiunii a subliniat că, timp de câteva zile, ocupanții ruși au demolat practic spitalul - clădirea principală a căzut din cauza bombardamentelor. Cu toate acestea, personalul și pacienții au continuat să lucreze și să fie tratați în subsolul adiacent.


„Nu este suficient ca rușii să le ruineze - acum au transformat oamenii în executanți! Fac apel la organizațiile internaționale de aplicare a legii să acționeze cu privire la aceste încălcări atroce ale normelor și obiceiurilor de război, cu privire la aceste atrocități strigătoare la cer împotriva umanității“, este Apelul lui Kyrylenko, potrivit Pravda.ua.

Șeful regiunii a întărit faptul că Rusia și oricare dintre cetățenii săi implicați în atrocitățile din Ucraina trebuie pedepsiți.

De la începutul lunii martie, ocupanții au ținut în detenție orașul Mariupol și au oprit toate încercările de evacuare a civililor prin "coridoarele umanitare". Mariupol se află sub bombardamentul constant al aviației și artileriei din partea forțelor de ocupație rusești.

Vineri, armata rusă a bombardat internatul psihoneurologic Oskol din regiunea Harkov. În momentul bombardamentului, acolo se aflau 330 de persoane, printre care și persoane cu mobilitate redusă.

Acest lucru a fost raportat de președintele administrației regionale de stat din Harkov, Oleg Sinegubov.

 

Ucraina. Spital de psihiatrie din regiunea Harkov, bombardat de ruși

 

„După o crimă de război la Mariupol, astăzi inamicul a intrat în internatul psiho-neurologic Oskol (raionul Izyumsky) cu o lovitură directă. 73 de persoane au reușit să evacueze la un internat vecin, la momentul înfrângerii de către inamic erau 330 de persoane în internat! Dintre aceștia, 50 sunt țintuiți la pat, 10  se deplasează cu cărucioare. Numărul victimelor este în curs de stabilire”, a afirmat Sinegubov.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel